Binnenmaas wint derby tegen ‘s-Gravendeel met grote cijfers

Maasdam – Zaterdag 14 april speelde Binnenmaas opnieuw een derby en deze keer was het thuis tegen ’s Gravendeel.Uit wist Binnenmaas al eerder te winnen met 1-4 en wilde vandaag ook graag de punten in huis houden.

De eerst 20 minuten waren van beide kanten erg slordig met veel onnodig balverlies.In de 24e minuut liet Binnenmaas zien zeer effectief te zijn want bij de eerste echte kans was het ook echt meteen raak.Na een goede voorzet van Danny Maijers vanaf de rechterkant was het de andere aanvaller Kevin Kuijer die de bal prima binnen wist te koppen en bracht hiermee de stand op 1-0.In de 29e minuut ging Binnenmaas verder met de presentatie van effectief voetballen.Na een goede counter was het Michael Mathilda die Kevin Kuijer wist te bedienen, Kevin kon de bal éénvoudig binnen tikken en dat was hiermee zijn 2e doelpunt en dus ook de 2-0.Verder gebeurde er niet veel in de 1e helft en ’s Gravendeel kon niet op tegen de mannen van Binnenmaas.Er waren nog twee momenten voor ’s Gravendeel maar door goed keeperswerk van Joey wist hij grote kansen te voorkomen.

Voor in de 2e helft hadden beide teams een duidelijke opdracht, ’s Gravendeel wilde zo snel mogelijk de aansluitermaken en Binnenmaas wilde zo snel mogelijk de 3-0 maken en de wedstrijd op slot gooien.Gelijk in de 46e minuut had Binnenmaas een grote kans moeten hebben, Michael Mathilda werd binnen de 16 neer gehaald maar helaas zag de scheidsrechter hier niks in.In dezelfde 46e minuut was er alweer een mogelijkheid, deze keer was Kevin Kuijer de aangever maar helaas kopte Danny Maijers de bal maar net over. In de 53e minuut werd Danny weggestuurd maar nu zag hij zijn schot maar net naast gaan.In de 61e minuut gebeurde dan toch waar iedereen op zat te wachten en wat niet te voorkomen was.Na een goede aanval over rechts was het Jannick van der Laan met een prima voorzet op Danny Maijers die op zijn beurt de bal rustig binnen kon tikken.Dit was het moment dat Binnenmaas wist, dat gaan we niet meer weggeven en dat ’s Gravendeel dacht hier kunnen we niks halen.

Maar Binnenmaas rook meer en wilde meer en had ’s Gravendeel op de slachtbank.In de 77e minuut werd het 4-0 voor de mannen van Fop Gouman, het was opnieuw Danny Maijers die de bal binnen kon tikken na een goede voorbereiding van Leon vd Stel en Remco vd Stel.3 minuten later was het alweer raak, na een perfecte voorzet van Danny Maijers kon zijn broer en aanvoerder, Johnny Maijers, net zo goed binnen koppen en dus 5-0.In de 88e minuut kon er alweer gejuicht worden, na een goede voorbereiding met Sven Post en Danny Maijers was het de goed ingevallen Jorian den Otter die de beslissende uitslag op het scorebord wist te brengen en dus 6-0.

Opnieuw een mooie uitslag en nu weer uitkijken naar de volgende tegenstander Charlois die op de 4e plaats staat en 1voor  de 3e periode.