Leerlingen basisschool het Driespan in Puttershoek halen bijna 10.000 euro op tijdens sponsorloop op Koningsdag voor stichting Het Vergeten Kind!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
PUTTERSHOEK – Ook dit jaar deed de openbare basisschool Het Driespan weer enthousiast mee met de Koningsspelen die op vrijdag 20 april georganiseerd werden. Een onderdeel van deze sportieve dag was een sponsorloop. Waarvan de opbrengst van deze loop gaat naar ´Het vergeten kind´.
 
 
‘S Ochtends werd het bedrag van maar liefst 9435,- euro onthuld. Aan het einde van de dag bleek dit nog opgelopen tot maar liefst 9791,31 euro.
 
Een ongelooflijk bedrag dat volledig ten goede zal komen aan de stichting ‘Het vergeten kind’.
 

WAAROM HET VERGETEN KIND

HET VERGETEN KIND ZET ZICH IN VOOR DE RUIM 100.000 KINDEREN DIE OPGROEIEN IN GEZINNEN MET MEERVOUDIGE PROBLEMATIEK. DENK AAN VERSLAVINGEN, VERSTANDELIJKE BEPERKINGEN, PSYCHISCHE PROBLEMEN EN/OF LEVEN ONDER DE ARMOEDEGRENS. KINDEREN IN DEZE ZOGEHETEN MULTI-PROBLEEM GEZINNEN ZIJN ERG KWETSBAAR. BIJ RUIM 55.000 GAAT HET ZODANIG MIS, DAT THUISWONEN NIET MEER MOGELIJK IS. ALS KINDEREN VERWAARLOOSD EN/OF MISHANDELD WORDEN, TEKENT DIT HUN VERDERE LEVEN.

De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

 
 
Foto’s: Marjolijn Verkerk-Hijman.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.