Een vindplaats uit de steentijd in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Bibliotheek HW

PuttershoekDe Hoeksche Waard was in de Romeinse tijd  een belangrijk handelsgebied. Maar ook eerder – in de steentijd – was ons eiland bewoond. Vondsten in Puttershoek duiden daar op. Archeoloog René van Wilgen vertelt over deze vondsten. Donderdag 26 april 19.30h tot 21.30h in de Bibliotheek in Huys ten Hoecke.

Verborgen onder de klei liggen tal van Romeinse vondsten. En ook in de Middeleeuwen was de Hoeksche Waard een welvarend gebied, dat pas door de opkomst van Dordrecht verdween van de wereldkaart. De Hoeksche Waard is in de loop der tijd  vaak onder water gelopen. Alle lagen slib en modder hebben er voor gezorgd dat alles heel goed bewaard is gebleven. Zelfs sporen uit een verder verleden, de tijd  van de Laat-neolithische Klokbekercultuur.

Twee jaar geleden zijn er in Puttershoek  vondsten gedaan uit de jonge steentijd, de periode van de eerste boeren. Bij de bouw van de laatste fase van de Wijk van je Leven zijn aardewerkfragmenten, voedselresten en een kleine vuistbijl gevonden.

Archeoloog Rene van Wilgen is werkzaam bij SOB Research te Heinenoord. Hij zal een presentatie houden over de vondsten die gedaan zijn in Puttershoek, dicht bij de plaats waar nu de Bibliotheek in Huys ten Hoecke is.

Donderdagavond 26 april 19.30 tot 21.30 in Huys ten Hoecke,  Zomerplein 1 te Puttershoek. Toegang € 6 voor leden van de bibliotheek en de historische vereniging € 3 korting. Graag vooraf aanmelden via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren