OSV Oud-Beijerland wint Theo van Mourik Memorial

105

OSV Oud-Beijerland is zaterdag winnaar geworden van de zesde editie van het door LMO georganiseerde ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal was, na een 0-0 ruststand, met 0-3 te sterk voor DRL.

Na de overwinning op donderdagavond tegen YVV de Zwervers (3C) was OSV er ook tegen DRL (3C) veel aan gelegen om er een echte wedstrijd van te maken. Veel balbezit op de helft van de tegenstander leverde in de eerste helft echter geen doelpunten op. DRL trof in de 20e min. na een dieptepass met een schot van Delano Oehlers de OSV-doelpaal en uit de tegenaanval trof John van Tiggelen aan de andere kant de DRL-doelpaal na een voorzet van Shurnel François. Een doelpunt zat er in de eerste helft evenwel niet in.

In de tweede helft profiteerde OSV in de regen wel volop van het lichte windvoordeel. Na een vlotte combinatie door het centrum van de DRL-afweer was het Stephan Baaij, die in de 59e min. met een ‘puntertje’ in de bovenhoek vanaf de rand ’16’ voor de 0-1 tekende. De ban was hiermee gebroken en drie minuten later reageerde Jock de Burgo in de ‘16’ goed op een steekbal van Ilyas Edir om de bal via de DRL-doelman in het doel te schieten: 0-2. De eindstand werd al in de 78e min. bepaald door Ilyas Edir, die via Ricardo Danning doel trof: 0-3. Arbiter in dit duel was Jesse den Braber.

Door de twee overwinningen van OSV was het resultaat van de door Arie Lingen uit Ouderkerk a/d IJssel geleide wedstrijd tussen LMO en YVV de Zwervers (3-3) niet meer van belang om de toernooiwinnaar aan te kunnen wijzen. De wisselbeker ging opnieuw mee terug naar Oud-Beijerland.

Komende zaterdag 1 september treft OSV in de eerste bekerronde derdeklasser FC IJsselmonde (3C) op het vertrouwde sportcomplex “Olympia”, terwijl DRL op het eigen complex BZC/Zuiderpark zal ontvangen. Op dinsdagavond 4 september a.s. speelt OSV aan de Oldegaarde om 20.15u. een vriendschappelijk duel tegen Spartaan ’20 (zo).

DRL – OSV Oud-Beijerland 0-3 (0-0): 59. Stephan Baaij 0-1; 62. Jock de Burgo 0-2; 78. Ilyas Edir 0-3.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo, Wesley Koedam, Ricardo Danning en Tim Wiendels –– David Pieters (46. Youri van Ruiven), Ilyas Edir en Stephan Baaij (73. Nick van Dijk) –– Thomas Lagerweij, John van Tiggelen en Shurnel François (46. Levy Groeneweg).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.