Veel aandacht voor Wereldhavendagen Rotterdam bij RTV Rijnmond

0
310

Over precies één week staat Rotterdam drie dagen lang in het teken van de Wereldhavendagen. In het weekeinde van 7,8 en 9 september is de 41e editie van het evenement. Uiteraard besteedt RTV Rijnmond hier op al haar kanalen veel aandacht aan.

Wat zijn de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland, de vorige editie in 2017 trok maar liefst 430.000 bezoekers. Tijdens dit weekeinde geeft de Rotterdamse haven een uniek kijkje achter de schermen van de grootste haven van Europa, waarbij vele activiteiten en demonstraties te beleven zijn en er excursies naar uiteenlopende havenbedrijven te maken zijn. Tijdens het havenfestival zal bovendien een groot aantal bijzondere boten te zien zijn. De Wereldhavendagen sluiten traditiegetrouw het festivalseizoen van Rotterdam zaterdagavond met een spectaculaire vuurwerkshow.

De aanloop

In aanloop naar het evenement zal in de programmering van RTV Rijnmond regelmatig aandacht worden geschonken aan de Wereldhavendagen. Zo zijn verslaggevers vanaf maandag 3 september regelmatig in de haven te vinden: bij havenbedrijven of op schepen die speciaal voor de Wereldhavendagen Rotterdam aandoen. Deze reportages zijn te horen en te zien op radio, tv en online. Via de website van RTV Rijnmond is het via een livestream ook mogelijk om de schepen die de haven in varen te volgen.

 

Radio vanaf locatie

Het radioprogramma Rijnmond Nu wordt op vrijdag 7 september van 16.00 uur tot 19.00 uur live uitgezonden vanuit de haven. Via presentator Ronald van Oudheusden volgen we de demonstraties op het water, verslaan we de activiteiten op de kade en praten over duurzaamheid en jongeren in de haven; twee thema’s die tijdens de Wereldhavendagen veel aandacht krijgen.

 

Extra uitzendingen op TV en Radio

Ook op zaterdag en zondag zijn de verslaggevers van RTV Rijnmond in de haven te vinden. Zij maken onder meer extra uitzendingen op TV die vanaf 17.00 uur te zien zijn. Radio Rijnmond zendt op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur een speciale uitzending uit: presentator Erik Lemmers verplaats zich per boot door de haven om op de live verslag te doen van alle activiteiten in de haven. Tussen 20.00 en 24.00 uur staat de radioprogrammering geheel in het teken van de Nacht van de Kaap: Chantal Quak en Roland Vonk presenteren dit programma met speciale aandacht voor Ode aan de Nacht. Ode aan de Nacht is een concert waarbij het roemruchte nachtleven van het oude Katendrecht centraal staat. Tijdens dit muziekfestival zullen onder andere Willem van Hanegem en Joke Bruijs optreden.

 

 

Mis niets met RTV Rijnmond
Met RTV Rijnmond hoef je niets te missen van de Wereldhavendagen. Radio Rijnmond zal live uitzenden vanaf de locaties, waarbij verslag zal worden gedaan op en naast het water. TV Rijnmond zendt bovendien extra uitzendingen uit met alle informatie over het evenement. Ook online zijn de Wereldhavendagen te volgen. Op www.rijnmond.nl/wereldhavendagen of in de RTV Rijnmond App zijn alle artikelen en de volledige berichtgeving te vinden. Bovendien kan je hier de livestream van de Wereldhavendagen volgen, waardoor je geen enkele boot of activiteit hoeft te missen.

 

 

Wanneer?Wat?Waar?
Vrijdag 7 september
16.00-19.00 uur

Rijnmond Nu

live vanuit de haven
 

Radio Rijnmond

 

Zaterdag 8 september
12.00-16.00 uur

 

Erik Lemmers
doet live verslag vanaf een boot

 

Radio Rijnmond

 

Zaterdag 8 september
Vanaf 17.00

 

Extra uitzendingen TV Rijnmond

TV Rijnmond
Zaterdag 8 september
20.00-24.00 uur

Chantal Quak en Roland Vonk

Live vanaf de Nacht van de Kaap
Radio Rijnmond

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.