Cultureel Erfgoedwandeling op Tiengemeten tijdens Open Monumentendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

TIENGEMETEN – Tijdens Open Monumentendag organiseert Natuurmonumenten de Cultureel Erfgoedwandeling op natuureiland Tiengemeten. Zondag 9 september neemt onze gids je mee langs een aantal boerenhoeves en ruïnes. Deze dag opent zelfs de Tessa Hoeve (privéwoning) haar schuurdeuren en wandel je door de prachtige boerentuin. De gerestaureerde aardappel droogschuur herbergt een collectie oude werktuigen. De rijke cultuurhistorie van de oude smederij, de vluchtheuvel, eendenkooi en de Karantijn komen ook aan bod. Laat je inspireren door het verhaal van vroeger!

Rijke cultuurhistorie

Wie de vaste wal verlaat en met de pont het Vuile Gat oversteekt richting natuureiland Tiengemeten, ziet direct de grote rietgedekte boerderijen. Sinds de oorspronkelijke zandplaat in het oostelijk deel vanaf ca. 1800 bedijkt werd, is het eiland bewoond geweest. Hiervan zijn de sporen op het eiland nog steeds goed te zien. De boerenhoeves kregen de namen van de dames in de familie die het eiland bijna 200 jaar in bezit had. Naast de boerenhoeves, zijn er nog de oude smederij, de vluchtheuvel, de eendenkooi en de Karantijn de zien. Sinds het eiland in beheer van Natuurmonumenten kwam, is er veel veranderd. Ook in de natuur zijn de oude sporen van bewoning en ontwatering nog goed te zien. De gids neemt je deze dag mee langs een aantal historische panden. De wandeling start om 10.15 uur of om 14.15 uur en duurt ongeveer drie uur.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren