Piershil strijdend ten onder tegen Rhoon ( 1 – 13 )

1 Min Read

Piershil – Het onderlinge duel tussen de twee staartclubs uit de derde klasse D is geëindigd in een 1-13 overwinning voor de bezoekers.

De strijd tussen Piershil en Rhoon kende 12 minuten lang een illusie van gelijkwaardigheid, daarna werd nog maar eens benadrukt dat dit niveau veel te hoog gegrepen is voor de Piershillenaars. Pas op slag van rust viel er iets te juichen voor de thuisclub, Jacco Vink knikte tegendraads de 1-6 binnen op aangeven van Casper Schoonderwoerd en redde daarmee de eer. ,,We hebben het geprobeerd, maar het verschil in kwaliteit is gewoon veel te groot”, zo sprak trainer Cor van Ruiven na afloop. Een unicum volgde na de knieblessure van doelman Jasper de Kok, achtereenvolgens Robin Roest, Neto en uiteindelijk Bjorn van der Bijl trokken daarna het keeperstenue aan.

In de tweede helft liepen de gasten uit naar 1-13 en boekten daarmee hun eerste zege van het seizoen. Van Ruiven: ,,Jammer dat de verder goed leidende arbiter Van de Wetering een overtreding op Hidde Wittmer niet met een strafschop beloonde. Maar de jongens zijn weer strijdend en als team ten onder gegaan, waarvoor mijn complimenten”.