Ventura met moeite langs Olympia: 13-10

STRIJEN – De korfballers van Ventura Sport hebben de laatste competitiewedstrijd van 2018 in winst omgezet. In een stroef duel met mede-koploper Olympia werd er met 13-10 gewonnen.

Beide ploegen hadden tot op heden hun voorgaande wedstrijden gewonnen (Olympia had al wel 1 wedstrijd meer gespeeld), dus was er sprake van een heuse topper met als inzet de koppositie in de 4eklasse J. Dat Ventura Sport die graag wilde opeisen bleek wel uit de start van de Strijense ploeg, want binnen een aantal minuten was er een 4-1 voorsprong opgebouwd. Helaas was het vervolg van de 1ehelft een stuk minder sprankelend. De wedstrijd werd steeds rommeliger en fysieker en het schotpercentage daalde aanzienlijk. Bij rust had Olympia zich teruggewerkt naar 1 doelpunt verschil, 8-7 in het voordeel van Ventura Sport.

De boodschap in de rust van Ventura-trainer Marcel Versteeg aan zijn ploeg was vrij simpel: als het vandaag niet makkelijk of mooi kan, dan moet het maar op basis van inzet en mentaliteit, maar we gaan deze wedstrijd winnen! Die boodschap werd prima opgepikt door het team, want hoewel het  niveau van de wedstrijd ook in de 2ehelft zeer matig bleef, wist Ventura de voorsprong gestaag uit te bouwen naar een marge van 4 doelpunten: 12-8. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. Het duel eindigde uiteindelijk met een 13-10 overwinning voor Ventura Sport.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Siebe Buitendijk 4x, Arnold in ’t Veld 4x, Lennert Leunis 2x, Arco Dalm 1x, Marlissa Seton 1x en Marlijn Schaap 1x.

7. Nikantes 4-0

De komende weken ligt de competitie even stil. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 januari. Dan staat er weer een topper op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen Gemini. Aanvang is om 17:45 uur in Gouda.