Strijen speelt gelijk bij Zuidland

Zuidland – Met een 3-1 achterstand op de klok in de 88e minuut en grote kansen voor Zuidland om uit te lopen naar een hogere score wist de Strijense Technische Unie via een doelpunt van Guido van den Berg en in blessuretijd een benutte strafschop van Mark Stam er nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen en vierde de Strijense euforie hoogtij bij de Strijense spelers, begeleiding en trouwe supporters; de teleurstelling bij Zuidland was het tegenovergestelde.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Afalah kwam Mark Stam al in kansrijke positie, maar keeper Marcel Kardux wist met een prima redding zijn inzet tot corner te verwerken. In de 8e minuut kwam Zuidland op voorsprong. Na een overtreding langs de zijlijn belandde de vrije trap bij de eerste paal bij Kai de Hoog, die met een slim hakballetje iedereen verraste en de bal in het dak van het doel zag eindigen. Strijen liet zich niet uit het veld slaan en probeerde snel de zaken recht te trekken, maar moest wel vol aan de bak bij de razendsnelle uitvallen van de gebroeders Neal en Robin van Buuren. In de 30e minuut stond keeper Natoe dos Santos  aan de basis van de gelijkmaker. Na een prima redding op een hoge voorzet zorgde hij voor een snelle hervatting die via een doorkoppende Karam Bensedjed de snelle Dion van Kralingen vrij voor keeper Marcel Kardux zette om vervolgens de Strijense felicitaties in ontvangst te nemen voor de gelijkmaker.  Lang duurde de voorsprong niet omdat in de 35e minuut Ricardo Rapmond vanaf 11 meter aan mocht leggen, nadat hij zelf binnen de berichte lijnen na een vermeende duw tegen het gras belandde.

Strijen startte de 2e helft heel slap en kijk in de 50e minuut zelfs tegen een 3-1 achterstand aan. Een vrije bal werd simpel ingeleverd bij tegenstander Kai de Hoog die samen met Neal van Buuren vrij op de Srijense keeper af mochten gaan; uiteindelijk wist van Buuren dit buitenkansje met beide handen aan te pakken. Strijens spel zakte hierna naar een bedenkelijk niveauen mocht het keeper Natoe dos Santos dankbaar zijn dat hij met enkele fraaie reddingen in 1 tegen 1 situaties als overwinnaar uit de strijd kwam. Trainer Geert Meijer besloot vervolgens de aanstormende talenten Kars van Dijk en Guido van den Berg in te brengen en werden de mouwen opgestroopt voor een slotoffensief. Nadat Guido van den Berg eerst nog in ideale scoringspositie miste, bracht hij in de 88e minuut na een hoekschop met een kopbal de spanning weer volledig terug tot 3-2 en speelde Strijen onder de bezielende leiding van Alwin van der Werff alles of niets in de slotfase. Een hoge voorzet in het volle strafschopgebied werd door Kai de Hoog met de hand weggeslagen en de vlakbij staande scheidsrechter Afalah kende in de 5eminuut van de blessuretijd een strafschop toe.

Topscorer Mark Stam hield zijn zenuwen in bedwang en passeerde keeper Marcel Kardux op de hem bekende wijze: 3-3.

A.s. zaterdag speelt Strijen om 14.30 uur thuis tegen Spirit, dat eveneens met 3-3 gelijkspeelde tegen koploper Neptunus-Schiebroek.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.