Coöperatie Hoeksche Waard Duurzaam op zoek naar breder draagvlak

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De coöperatie Hoeksche Waard Duurzaam zoekt naar een breder draagvlak. De organisatie gaat gewone leden en vrienden werven, naast de huidige beperkte groep betrokkenen: de 75 certificaathouders die tien jaar geleden als pioniers de coöperatie hebben opgericht en de afnemers van het eigen energiebedrijf OM Nieuwe Energie.

Tijdens de algemene ledenvergadering van HW Duurzaam op 21 maart a.s. in Numansdorp komt een voorstel voor een statutenwijziging in discussie, waarin onder andere de overgang van certificaathouders naar gewone leden en vrienden wordt geregeld. Het doel van deze verandering is het creëren van een lagere drempel voor het lidmaatschap en daardoor een breder draagvlak onder de bevolking van de Hoeksche Waard.

Het is de bedoeling op deze wijze meer mensen te betrekken bij de doelstellingen van HWDuurzaam: het bevorderen van het gebruik groene energie, waardoor de Hoeksche Waard in 2040 energieneutraal zou kunnen zijn. Afnemers van gas en stroom van het eigen energiebedrijf OM, dat HWDuurzaam samen met 39soortgelijke coöperaties heeft opgericht, zijn en worden automatisch lid. Daarnaast kan iedereen die dat wil voor een kleine éénmalige bijdrage lid worden (met stemrecht) of vriend (zonder bijdrage, maar dan ook zonder stemrecht).

Op de agenda voor de ledenvergadering staat ook een bespreking van de komende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals de gevolgen van het landelijke Klimaatakkoord voor onze omgeving, het streven naar een belangrijk aandeel van de publieke omgeving in de plannen voor wind- en zonneparken en de aanstaande verkoop van obligaties voor drie windparken in de gemeente Hoeksche Waard. Tenslotte zal worden gesproken over de manier waarop het voornaamste doel van HWDuurzaam – Energieneutraal in2040 – met medewerking van zoveel mogelijk partijen in de praktijk kan worden gebracht.

De jaarvergadering wordt op donderdag 21 maart gehouden in het Nationaal Landschap Centrum, Veerweg 1 in Numansdorp. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Naast de huidige leden van HW Duurzaam zijn alle andere belangstellenden daar welkom. Wie wil komen wordt verzocht zich tevoren aan te melden via: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren