Ventura Sport sluit seizoen af met een kleine nederlaag

STRIJEN – Ventura Sport sloot zaterdag het veldkorfbalseizoen af met een nipte nederlaag. Op bezoek bij Triade in Nieuwpoort trokken de Strijenaren met 17-16 aan het kortste eind.

Wegens gelijktijdige wedstrijden van Ventura Sport 1, 2 en de A1 (de Strijense juniorenploeg werd afgelopen zaterdag knap kampioen!) was het beschikbare aantal heren al zeer krap. Toen daarbij op zaterdagochtend ook vaste waarde Lennert Leunis ziek moest afhaken, zag trainer-coach Marcel Versteeg geen andere optie dan zelf maar mee te doen. Hij maakte daarmee na 9 jaar z’n rentree als basisspeler in de Strijense hoofdmacht. Desondanks wilde Ventura het seizoen graag afsluiten met een overwinning in deze wedstrijd om des keizers baard.

Het eerste deel van de wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij. Vooral de Triade heren schoten met scherp en de achterstand voor Ventura liep op tot 7-2. Daarna begon Ventura ook beter af te ronden en makkelijker te scoren. Hierdoor was bij rust de stand weer volledig in evenwicht: 10-10.

In de tweede helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel en bleef het een gelijk opgaande wedstrijd. In de eindfase bij 15-15 kreeg Ventura tot 2 keer toe een strafworp, maar beide stippen werden helaas gemist. Vervolgens sloeg Triade aan de andere kant wel toe en nam een beslissende 17-15 voorsprong. Ventura kon nog terugkomen tot 17-16, maar er kwam geen kans meer op de gelijkmaker.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 3x, Leanne Brugts 3x, Siebe Buitendijk 3x, Arnold in ’t Veld 2x, Marlissa Seton 2x, Marlijn Schaap 1x, Arco Dalm 1x, Marcel Versteeg 1x.