Heinenoord wint gemakkelijk van Zwaluwen

Op een warme zaterdagmiddag is de Hoeksche Waardse derby Heinenoord 1 tegen Strijen 1 geëindigd in 2-1. Doelpuntenmakers: Sander de Heus (1-0), Rik Bakker (1-1) en Remco Buist (2-1).

Heinenoord – Donderdag 1 augustus begon de bal te rollen voor de eerste training o.l.v. de nieuwe trainer Joop Hiele met een aantal nieuwe spelers. Na vijf trainingen moest hij aan de bak tegen Zwaluwen, de nieuwe ploeg van Ralph Kalkman , die al eerder was begonnen en de oefenwedstrijd tegen Hillegersberg met 3 – 0 had gewonnen.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers in de 4e minuut toen een aanval over links goed werd onderbroken door Garric Naarden en daarna bij een volgende poging Mark van Antwerpen gestrekt moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Beide ploegen waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, tot dat in de 25e minuut Jordy van Dam een corner kreeg te nemen en vervolgens perfect door zijn maatje Remco Buist werd ingekopt. 1 – 0.

Na een leuke solo toer van Toby Fasanya eindigde zijn aktie bij de zestien terwijl even later in een betere positie zijn schot werd geblokt. In de 38ste minuut was het Ramon Salas
die een goede kans kreeg en even later Arto Dielhof eveneens. Met nog een kansje voor Jordy van Dam voor rust de marg te verhogen besloot de sluitpost van Zwaluwen dit bekwaam te verhinderen.

De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Joey Nyero, die alleen op de keeper afging en hem met een slap schotje niet kon verrassen. Na weer wat wisselingen te hebben toegepast, gingen de mannen van Joop Hiele door waar ze mee begonnen waren en wat de doelstelling is: winnen.

In de 61e minuut was het Sander de Heus, die de bal panklaar legde voor Noel Goossens en hij de 2-0 op het scorebord bracht. In de 79ste volgde een aanval uit het boekje, zoals ieder voetballiefhebber dat wil zien en op een magnifieke wijze afgerond door Noel Goossens.