Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen John de Rooij en Piet Troost

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Op de foto ziet u van links naar rechts de heer Troost en echtgenote, de heer De Rooij met echtgenote en locoburgemeester Huibert Steen. - Foto Gemeente HW

HOEKSCHE WAARD – Vrijdagmiddag 27 september KREGEN  de heren John de Rooij en Piet Troost een koninklijke onderscheiding. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen bij de vrijwillige brandweer van Mijnsheerenland/Westmaas en Strijen. Na 23 jaar trouwe dienst nemen de vrijwilligers vrijdag afscheid. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door wethouder Huibert Steen vond plaats in de kazerne van Oud-Beijerland. 

Staat van dienst John de Rooij

Dhr. De Rooij begon op 1 oktober 1996 bij de brandweer Mijnsheerenland/Westmaas. In deze tijd was hij werkzaam bij NS-Cargo. Dit deed hij tot 2001. Hierna volgde een vaste dienst bij de brandweer van gemeente Binnenmaas maar bleef vrijwilliger bij de post Mijnsheerenland/Westmaas. Hij vervulde meerdere functies waaronder bevelvoerder, chauffeur, oefenleider en instructeur.

Op 1 januari 2013 ging dhr. De Rooij mee over naar de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid met als standplaats Oud-Beijerland. Ook was het de start voor de piketfunctie voor Officier van Dienst voor de Hoeksche Waard, wat hij nog steeds met veel plezier doet!

Vervulde functies P. Troost

Op 1 augustus 1996 startte dhr. Troost bij de brandweer Strijen. In deze tijd was hij het aanspreekpunt voor preventiezaken. Na de regionalisering in 2013 kwam dhr. Troost in Oud-Beijerland terecht bij de frontoffice. Daar was hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen, én het onderhoud, van alle posten in de Hoeksche Waard. Tot slot vervulde hij de functie van ploegchef bij de post in Strijen. Na 23 jaar heeft hij door omstandigheden moeten besluiten om afscheid te nemen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren