Zinkwegse Boys in derby langs Goudswaardse Boys

0
1045
Foto's Jacob Haan

Oud-Beijerland – Aan de Zinkweg werd de zgn. traktorderby tussen Zinkwegse Boys en Goudswaardse Boys met 3-0 winnend afgesloten door de thuisploeg.

Zinkweg trok in de eerste helft het spel naar zich toe en wist met goed opbouwend voetbal een viertal opgelegde kansen te creëren. Deze werden echter geen van allen verzilverd. Tussen minuut 21 en 32 verschenen achtereenvolgens Mevlut Isik, Rahman al Turky,Rick Kakialatu en Kevin Brasser alleen voor GWB-sluitpost Bryan Huyzers maar of het vizier stond niet op scherp of de goalie keerde de inzet. GWB kon hier aanvankelijk aanvallend weinig tegenover stellen wqaardoor er met 0-0 thee gedronken werd.

 

In de 2e helft was Goudswaardse Boys nagenoeg vanaf de aftrap wel gevaarlijk maar Thomas Keijzer mikte naast de goal van Zinkwegkeeper Melvin Nagy. Even later kopte Benjamin Eekhoorn, ook van GWB, eveneens naast. Zinkweg sloeg in de 54e minuut wel toe. John Ackon wist door te breken en legde af op de mee opgekomen Kevin Brasser die vervolgens Huyzers kansloos liet, 1-0. Kort hierna was Ackon dicht bij een verdubbeling van de score maar de GWB-goalie redde 1 op 1 met de voet. In minuut 65 kwam de grote kans op de gelijkmaker voor Goudswaard. Ezra Scheggetman kapte zich vrij en kogelde vervolgens spijkerhard op de lat. Nadat Robin Vervoeven van Goudswaardse Boys nog naast gemikt had, was het in de 75e minuut aan de overkant wel raak. John Ackon brak door over links en zette perfect voor op de inkomende Rahman al Turky. De laatste kopte de bal goed gericht in de uiterste hoek, 2-0. Tien minuten later werd Ackon gevloerd binnen de 16 meter en schoot Kevin Brasser overtuigend, via de toegekende strafschop, de 3-0 eindstand op het scorebord.

Foto’s Jacob Haan:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.