Helpt u mee aan een dementievriendelijk Hoeksche Waard? 

103
Foto PR

HOEKSCHE WAARD – Op vrijdag 1 november a.s. staat het Vrijwilligerscafe in het teken van GOED Omgaan met dementie. Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties dagelijks te maken krijgen met dementie. We willen graag samen met u aan de slag om de Hoeksche Waard dementievriendelijker te maken.

Els van Veen en Hilde Visscher zijn twee van de vrijwillig opgeleide trainers die zich inzetten voor een dementievriendelijk Hoeksche Waard. Zij geven deze middag een korte presentatie over het herkennen en erkennen van dementie, waarna we met elkaar kijken naar situaties in de praktijk en hoe we iemand met dementie op een goede manier kunnen helpen.

  • Datum:  vrijdag 1 november.
  • Tijd:       14.30-16.30 uur.
  • Locatie: Gemeentehuis Hoeksche Waard in  Maasdam, Sportlaan 2, Maasdam.
  • Voor wie: Vrijwilligers en Vrijwilligerscoördinatoren.

Wilt u meer kennis opdoen over de verschillende vormen van dementie en hoe u op een goede manier kunt omgaan met mensen met dementie Dat kan! Als vervolg bieden wij een simulatie training aan (VR-bril) waarbij u kunt ervaren hoe het is om dementie te hebben. Deze training wordt gegeven in november.

In januari starten we met de GOED Training waarbij u nog meer kennis opdoet over het herkennen van dementie en de verschillende vormen van dementie. In het tweede gedeelte van deze training gaat u aan de slag met het oefenen met situaties uit de praktijk. Na afloop van de GOED training ontvangt u een certificaat.

Tijdens het Vrijwilligerscafe krijgt u de gelegenheid om u aan te melden voor de trainingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.