Snoei gemeentelijke bomen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Fraaie linde in Cillaarshoek (Foto: Arie Pieters/'Fraxinus Excelsior')
HOEKSCHE WAARD – U heeft ze misschien al aan het werk gezien: mannen die vanuit een hoogwerker de gemeentelijke bomen snoeien. Op dit moment zijn ze aan het werk in de dorpen in het westelijk gedeelte van de Hoeksche Waard (voormalig Korendijk) en in Oud-Beijerland. Later dit najaar zijn ook de bomen in de dorpen van de voormalige gemeente Binnenmaas aan debeurt. Maar waarom is het zo belangrijk dat dit gebeurt?
 

Als boomeigenaar is de gemeente verplicht om bomen regelmatig te controleren op veiligheid

De gemeente heeft hierin een zogenaamde ‘zorgplicht’. De resultaten leggen we vast in een beheersysteem. Bij een boomcontrole wordt er gekeken of er aan de buitenkant zichtbare gebreken zichtbaar zijn, zoals dood hout. Ook wordt er gekeken naar tekenen aan de boom die kunnen wijzen op een gebrek wat (nog) niet zichtbaar is. Dat we dat in deze periode doen heeft een reden. Zolang het blad nog aan de boom zit, vallen dode takken goed op. Deze worden dan verwijderd voordat ze met een herfststorm naar beneden komen en mogelijk schade aanrichten. Bij bomen die langs een weg staan wordt gekeken of de takken niet de doorrijhoogte voor voertuigen belemmeren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven

De boomveiligheidscontroles worden uitgevoerd door gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs. Het snoeien gebeurt met behulp van een hoogwerker door bedrijven die gespecialiseerd zijn in boomverzorging.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met team Beleid & Beheer Openbare Ruimte van de gemeente via telefoonnummer 14 0186 | 088 – 647 36 47.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren