Hulp bij moeilijke formulieren en wazige brieven

67

Hoeksche Waard – Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er inloopspreekuur Formulierenhulp van Humanitas – zes keer per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Het invullen van een formulier lijkt zo gemakkelijk, maar het kan ook heel lastig zijn. De vragen op het formulier zijn niet altijd duidelijk. Wat wordt er bedoeld, wat voor antwoord moet je invullen. Als je een klein foutje maakt kunnen de gevolgen groot zijn.

De Formulierenhulp is voor iedereen die een steuntje kan gebruiken bij formulieren (digitaal) invullen, maar ook bij onbegrijpelijke brieven en onverklaarbare rekeningen. De deskundige medewerkers van Humanitas helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke belasting of bij het aanvragen van een uitkering of een DigiD.

Het inloopspreekuur van Humanitas in de Bibliotheek is zonder afspraak en gratis te bezoeken. Bij drukte is er mogelijk een wachttijd. Het is praktisch om je DigiD mee te brengen.

Bibliotheek Puttershoek:
1e woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur: 4 december

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum:
1e woensdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur: 4 december
3e woensdag van de maand, van 17.00 tot 19.00 uur: 18 december

Bibliotheek ’s-Gravendeel:
2e maandag van de maand, van 17.00 tot 19.00 uur: 9 december

Bibliotheek Strijen:
3e donderdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur: 19 december

Bibliotheek Numansdorp:
4e dinsdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur: 24 december


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.