Vesper met muziek van Bach en Handel in de Laurentiuskerk

134
Foto: Henk Jan van Groningen

Mijnsheerenland  –  Op zondag 10 november om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius een vesper.Aan de vesper wordt medewerking verleend door sopraan Annemieke Storm en organist Rien Donkersloot. Voorganger is Ds. W.H. Hendriks.Er klinkt muziek van o.a. Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en Georg Frederic Handel.

Annemieke Storm. – Foto PR

Van Handel klinkt, naast een Aria uit diens Messiah, een van diens Deutsche Aria’s. Handel schreef ze tussen 1724 en 1727; in die tijd werkte hij al geruime tijd in Engeland en was vooral druk met het schrijven van grootschalige opera’s en oratoria. Het schrijven van deze aria’s op teksten van de Duitse dichter Brockes, was dus een uitstapje. De aria’s nemen alleen al vanuit dat gezichtspunt een bijzondere plek in binnen het oeuvre van Handel.
Naast vocale werken  klinkt er onder andere orgelmuziek van Dieterich Buxtehude, waaronder diens bewerking over het lied “Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ”.
 
De vesper begint om 19.00 uur, de toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop kunt u napraten in het koor van de kerk onder het genot van koffie of thee.

Van harte welkom! Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.