Belangrijke overwinning voor Strijen op Alexandria’66

104

STRIJEN – Iedere wedstrijddag zijn er verrassingen in de 2e klasse D, zoals deze ronde de 1-3 nederlaag van Sparta AV bij Charlois, en daarom is het zaak regelmatig punten te vergaren om niet aan het einde van de rit het haasje te zijn.  De beslissing voor de 1e periodetitel valt pas op zijn vroegst a.s. zaterdag in de inhaalwedstrijd de Zwerver-Spirit.

Daarom deed de Strijense Technische Unie equipe prima zaken door een 2-1 overwinning op Alexandria’66. Gemakkelijk ging dat echter niet en in de 23e minuut kwam Strijen zelfs op achterstand toen Sharif Padmadisastra onachtzaamheid in de Strijense defensie afstrafte.  In de 28e minuut stond de 1-2 alweer op het scorebord toen na prima voorbereidend werk van Karam Bensedjed de bal door Glenn Mulder in het Rotterdamse doel werd gedeponeerd. Op slag van rust viel Desi Sanderse met een ogenschijnlijk zware blessure uit, waardoor het in de komende weken extra puzzelen wordt voor trainer Geert Meijer.

De beslissende treffer viel kort na de rust; na een hoekschop knalde Sjoerd van der Pers onberislijk hard binnen. Het spelpeil daalde vervolgens naar een bedenkelijk niveau en moest keeper Natoe dos Santos nog met een wereldredding de doorgebroken Marchiano Deekman van scoren afhouden.

 

Voor a.s. week staat een inhaalprogramma gepland en heeft Strijen geen verplichtingen en wacht het 23 november de uitwedstrijd tegen het wisselvallige Deltasport.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.