Kerstklanken met organist Gert van Hoef in de Dorpskerk van Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland- Zaterdag 14 december geeft het jonge orgeltalent Gert van Hoef een kerstorgelconcert op het C. van Oeckelenorgel. Toepasselijk want 13 en 14 december staat het Oud-Beijerlandse centrum, waarvan de Dorpskerk zo’n karakteristiek onderdeel is, in het teken van de kerstmarkt.

Gert studeert aan het conservatorium en won al meerdere prijzen en concoursen. Van Hoef wil, net als de orgelcommissie trouwens, laten horen dat een orgel absoluut geen ‘stoffig instrument’ is. Het jonge talent spreekt daarbij ook jeugd aan, en doet dat handig met eigen arrangementen of improvisaties over geestelijke liederen, maar net zo makkelijk over film- en orkestmuziek. Tik op Youtube z’n naam maar eens in. Zaterdag staat er uiteraard heel wat kerstmuziek op het programma, eigen improvisaties, maar ook werken van Bach, Händel (Messiah), Mendelsohn, Lemmens, Klaas Jan Mulder en Tsjaikovski (delen uit de Notenkrakerssuite). De verrichtingen van de organist zullen via een scherm in de kerk te volgen zijn.

Alle ingrediënten dus voor een afwisselend concert met sfeervolle muziek en geliefde klanken. De Dorpskerk is met dit concert ook een mooie muzikale afsluiting voor een bezoek aan de kerstmarkt.Van harte welkom dus!

Het concert begint om 20 uur, de deuren zijn vanaf 19:30 open. Toegang bedraagt 7 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de gefaseerde renovatie van het monumentale C. van Oeckelenorgel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.