Ventura blijft puntloos na nederlaag tegen GKV

Foto Marcel Versteeg

STRIJEN – Ook in de laatste competitiewedstijd van 2019 is het de korfballers van Ventura Sport niet gelukt om de positie op de ranglijst te verbeteren. Door een 18-21 nederlaag tegen GKV uit Den Haag blijft Ventura op 0 punten steken.

Net als een week eerder in de derby tegen ADO keek Ventura Sport ook in de thuiswedstrijd tegen GKV al snel tegen een grote achterstand aan. Na 10 minuten was het al 1-6 voor de gasten uit Den Haag. Ventura kwam daarna iets beter in de wedstrijd en kon in het vervolg van de eerste helft het verschil op 4 á 5 doelpunten houden. De ruststand was 7-12 in Haags voordeel.

In de tweede helft liet Ventura wederom zien over voldoende karakter en strijdlust te beschikken en deed de ploeg er verdedigend en aanvallend nog een schepje bovenop. Het verzilveren van de kansen bleef in die fase echter onvoldoende waardoor GKV kon uitlopen naar een verschil van 6 doelpunten, 10-16. Mede onder impuls van supersub Jonah Sanderse, goed voor 4 treffers in de laatste 20 minuten, kwam Ventura toch sterk terug. Punt voor punt naderde het GKV en bij 16-18 en 18-20 leek een goed resultaat nog haalbaar. GKV speelde de slotminuten echter slim uit en wist door het spel te vertragen Ventura op afstand te houden. Eindstand 18-21.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 4x, Jonah Sanderse 4x, Lotte Buitendijk 3x, Arnold in ’t Veld 2x, Steven Heesterman 2x, Thomas Zoeter 2x, Marlijn Schaap 1x.

8. Gemini 4-0

De zaalcompetitie wordt op zaterdag 11 januari hervat. Ventura Sport moet dan op bezoek bij ACKC. Aanvang om 17:40 uur in de sporthal De Jager in Giessen..