Raadsleden Pahladsingh en Rietvelt willen vuurwerkverbod in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Het is tijd voor een vuurwerkverbod in de Hoeksche Waard. Dat vinden raadsleden Maurice Pahladsingh (fractie Pahladsingh en Rood) en Vincent Rietvelt (GroenLinks). Zij willen daarom snel een debat met de gemeenteraad.

Veel schade, overlast en onveiligheid

Pahladsingh: “Al in 2019 deden we de oproep vuurwerkoverlast aan te pakken. Die vond toen in de raad geen gehoor. We zijn een jaarwisseling verder en wijzer en nu meer dan ooit ervan overtuigd dat een vuurwerkverbod het beste is voor mens en dier. Want op deze manier is het niet leuk meer. Het is nu vooral een traditie met veel schade, overlast en onveiligheid. Het moet anders.” Rietvelt vult aan: “Veel van onze inwoners hebben vanaf begin december al geklaagd over vuurwerk. Mensen durven in de avond niet meer naar buiten en voor huisdieren is het dramatisch. Daarnaast zijn de kosten voor de gemeenschap niet meer uit te leggen. Naast de enorme schade is de gemeentelijke organisatie ook heel veel uren kwijt aan het opruimen van de restanten. De enorme milieuschade is voor GroenLinks ook een belangrijk punt om eens goed na te denken over de toekomst van de oudejaarsviering.”

Oud en Nieuw moet weer leuk worden voor iedereen

Beiden zijn het erover eens dat nu het moment is. Pahladsingh: “Een deelverbod zoals sommigen opperen, is onduidelijk en niet te handhaven. Vuurwerkvrij moet de norm zijn. Met ruimte voor professioneel georganiseerde centrale vuurwerk- of lichtshows. Daar mag de gemeente ook best in investeren.” Rietvelt: “Wij willen niet op onze handen zitten en wachten waar Den Haag mee komt. Onze gemeenteraad kan een krachtig signaal aan de Tweede Kamer geven. Laten we Oud & Nieuw weer echt gezellig maken, voor jong en oud, mens en dier.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren