Mooi resultaat voor 13 jarige kunstrijdster Josefine Boer uit Oud-Beijerland op Nederlands Kampioenschap in Den Haag

838
Foto: Kunstrijvereniging De Drechtsteden

DEN HAAG – De Uithof in Den Haag was van 22 tot en met 25 februari 2020 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een internationale wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten.

Voor de Nederlandse deelnemers stonden ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen.

Josefine Boer (13) uit Oud-Beijerland debuteerde op het NK in de categorie Advanced Novice en reed in een veld van 38 internationale rijdsters, waaronder 13 Nederlandse rijdsters, een mooie technische korte kür en een prima lange kür met geweldige sprongen, mooie transities en prachtige pirouettes. Met haar puntentotaal van 72,27 eindigde zij op Het Nederlands Kampioenschap op een zeer mooie 8e plaats.

Josefine wordt getraind door het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden en werd in Den Haag gecoacht door Marieke Ter-Kruithof en Nicole Goossens


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.