Operaconcert in De Open Hof

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het Hoekschewaards Operakoor Euphonia geeft op 14 maart een bijzonder concert. Bijzonder in de zin dat het eigenlijk een “walk down memory lane “ is. De directe aanleiding vormt het gegeven dat dirigente Jurate Haasdijk 25 jaar de leiding heeft van het koor. 

In die 25 jaar heeft het koor een grensverleggende ontwikkeling doorgemaakt. Door haar inspirerende leiding is het koor uitdagingen aangegaan waarvan menig koorlid van te voren dacht dat die wel erg ambitieus waren. Het ambitieuze zat hem in het feit dat diverse opera’s of gedeeltes daarvan scenisch werden uitgevoerd. Zonder de steun van bladmuziek Italiaanse teksten en melodieën memoriseren en al toneelspelend uitvoeren dus. Het koor kreeg het voor elkaar.

 Natuurlijk waren er voor de solopartijen professionele zangers nodig. Daardoor is er met een aantal van die solisten een speciale band ontstaan en vormt het jubileum van Jurate een uitstekende gelegenheid om ze nog eens uit te nodigen. Op de tocht down memory lane komen we dan vanzelf aan bij de opera L’Elisir d’Amore van Donizetti. Die opera werd in het verleden een aantal keren met groot succes scenisch uitgevoerd. Dat gebeurt nu dus weer. En weer met de sopraan Mirjam Lo Tam Loi  en de bariton Hans Ritman in de hoofdrol. Natuurlijk is er ook de rol van tenor Edwin van Gelder, die tevens als regisseur optreedt. Voor de pianobegeleiding zorgt Jeroen Liedorp. 

  • 14 maar Open Hof Oud-Beijerland. Aanvang 20.00 uur. Prijs € 20,– (incl. consumptie)
  • Kaarten : [email protected]  of 06-43778829 (Hans van Brakel voorzitter)
  • Of bij de koorleden of op de avond van de uitvoering aan de zaal.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren