Meer boetes voor verkeershufters in Hoeksche Waard, Zoveel boetes schreef de politie uit!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Bron RTL

HOEKSCHE WAARD – In de gemeente Hoeksche Waard zijn vorig jaar 75.290 boetes uitgeschreven, blijkt uit cijfers van het CJIB en een analyse van de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. In de meeste gevallen ging het om boetes voor te hard rijden, daarvan werden er 71.211 uitgeschreven. Zowel het totaal aantal boetes als het aantal bekeuringen voor huftergedrag in het verkeer zijn gestegen.

Van de snelheidsovertredingen gebeurde 35,5 procent binnen de bebouwde kom. 8 keer werd er een echte snelheidsduivel op de bon geslingerd, die meer dan 60 kilometer per uur te hard reed. Bij 28.100 boetes was de snelheidsovertreding juist klein: deze boetes werden uitgedeeld aan een automobilist die minder dan 5 kilometer per uur te hard reed.

Het totale aantal boetes in Hoeksche Waard is ten opzichte van 2018 met 4,0 procent toegenomen.

Verkeershufters

Waar het totaal aantal boetes in Nederland daalt, is het aantal boetes voor huftergedrag in het verkeer juist flink toegenomen. In Hoeksche Waard werden er vorig jaar in totaal 631 boetes uitgeschreven aan asociale auto­mobilisten die bijvoorbeeld parkeren op een invaliden­parkeerplaats, spookrijden, rechts inhalen of appen achter het stuur.

Daarmee staat Hoeksche Waard op plek 73 van de 355 gemeenten in Nederland.

Welke boetes zijn hufterboetes?

Voor dit onderzoek hebben wij een aantal boetes aangemerkt als hufterboetes. Het gaat dan om boetes voor asociaal gedrag in het verkeer, waarmee mensen zichzelf en anderen in gevaar brengen. Onderverdeeld in een aantal categorieën gaat het om onder meer:

Roekeloos rijden

  • Rijden onder invloed
  • Rechts inhalen
  • Mobiel gebruiken achter het stuur

Rijverbod negeren

  • Rijden over de vluchtstrook
  • Rood kruis negeren
  • Rijden over de bus- of trambaan

Asociaal parkeren

  • Dubbel parkeren
  • Parkeren op een gehandicaptenplaats
  • Stilstaan waar dat niet mag

Ook buiten het verkeer werden mensen in Hoeksche Waard voor asociaal gedrag op de bon geslingerd. Vorig jaar ging het in totaal om 51 boetes voor wildplassen en baldadigheid en overlast.

Hoe zit het in andere plaatsen?

Ben je benieuwd naar de boetes in een andere woonplaats bij jou in de buurt? Zoek de plaats dan hieronder op, of zoek een andere gemeente in dit artikel.

Dit is een bericht opgesteld door RTL Nieuws in samenwerking met het CJIB


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren