Woensdag 1 april: 75 positieve geteste personen op het Coronavirus in de Hoeksche Waard en 30 personen in het ziekenhuis

3103
Foto RIVM

HOEKSCHE WAARD – Vandaag is er in het ziekenhuis  1 nieuwe patiënt uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 30 personen.  Eerder vandaag melde de GGD al dat er in de Hoeksche Waard nu 75 besmettingen zijn inclusief de 3 overleden personen.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen.

Overzicht aantallen landelijke inclusief toename afgelopen 24 uur.

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 13.614 (+1.019)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

De coronakaart vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspeiding laat de woonplaats van de patiënten zien.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.