Coronaviruscijfers in de Hoeksche Waard van 17 juni 2020 t/m 30 juni 2020

2551
Coronaupdate hw

HOEKSCHE WAARD – Er zijn sinds woensdag 17 juni geen nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat op dinsdag 30 juni op 0. Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard steeg sinds woensdag 17 juni met 3  en staat op dinsdag 30 juni op 3 Er zijn tussen woensdag 10 juni en dinsdag 16 juni geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

TOTAAL CIJFERS HOEKSCHE WAARD SINDS CORONA UITBRAAK TOT 30 juni

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard 313 . 
  • Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Actuele cijfers COVID-19: 30 juni 2020

Positief geteste personen 50.273* (+57)
Ziekenhuisopnames 11.877 (+3)
Overleden personen 6.113** (+6)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. 

Update 30 juni 2020

Vandaag zijn er 57 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 6 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Volgende update: dinsdag 7 juli
Na vandaag meldt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. De updates verschijnen voortaan een keer per week op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update. De data op het Dashboard van de Rijksoverheid worden nog wel dagelijks bijgewerkt.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.