Sapperdesap-persdag bij Plukhoek Mookhoek.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mookhoek – Om het einde van het oogstseizoen te vieren zullen ze bij Plukhoek Mookhoek op de laatste zaterdag van de herfstvakantie, 24 oktober, sap gaan persen. Die dag komt er een enorme vacuümpers hun terrein oprijden. Het voordeel van een vacuümpers is dat het sap niet in aanraking komt met zuurstof, waardoor het niet verkleurt. Het sap wordt geperst van de eigen (onbespoten) peren en appels en zal de welsprekende naam; ‘Verboden Vrucht’ gaan dragen. Alles wat verboden is, is immers veel lekkerder, toch?

Uiteraard is het sap die dag in saptaps van 4 of 3 liter te koop. De afgelopen weken is er intensief geplukt door de vrijwilligers en de leerlingen van de Buitenschool van Plukhoek Mookhoek. Al dat fruit is opgeslagen in de koelcel zodat het fris en fruitig blijft tot de sapperdesap-persdag.

Mini-market.

Naast de sapverkoop zullen ook de planten die nu de grond in kunnen, worden verkocht. Er kunnen nog steeds bloemen en (stoof) peertjes geplukt worden en voor de kinderen zullen er herfstworkshops zijn. Velt (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) staat er met interessante informatie voor de tuinier. De Hoekse Bijenkorf maakt zijn opwachting met allerlei honingproducten en Boompjesstraat Jamszz heeft (h)eerlijke jam, sambals en zoetzuren. Kijktuin ‘de Kleine Vos’ vult het assortiment plantjes  verder aan, terwijl de fam.Niemansverdriet er staat met perfecte aardappels, uien en sjalotten.

De Sapperdesap-persdag duurt van 10:00 tot 16:00 uur. U parkeert  op het kleine parallelweggetje langs de dijk. Houdt u aan de corona-regels!!!!!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren