Wandeltip: Maak een herfstwandeling door de Korendijkse Slikken

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De Kijkhut in de Korendijkse Slikken - Foto Gert Huijzers

Lekker je hoofd leeg wandelen! Er zijn prachtige wandelroutes in de Hoeksche Waard vandaag zetten we de Korendijkse Slikken in het zonnetje. 

Tientallen ganzen, een rietkraag vol zingende vogels en lepelaars in een kreek. Heemst, orchideeën en andere bloemen, zoemende bijen; rust en ruimte om je heen. Wandel naar de imposante kijkhut van waar je zicht hebt op de kreken in het gebied en het Haringvliet. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de kijkterp met het weidse uitzicht over de Spuimonding. Hier kun je wandelen, struinen, vogels kijken en je even alleen op de wereld voelen. Je bent hier welkom van 15 juli tot 15 maart.

De wandelroute start vanaf de parkeerplaats aan de Westdijk en loopt het eerste deel door de Leenheerengorzenpolder. Na het klaphek is de route aangegeven met groene pijlen en gaat een brug over. De route is 4,5 kilometer lang en kan uitgebreid worden naar 5 kilometer met een laarzenpad.

Wandelroute Korendijkse Slikken

5 km

Waar

Korendijkse Slikken

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.