Automatisering bediening keersluis Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Werkzaamheden bij de keersluis Oud-Beijerland - Foto WHSD

Waterschap Hollandse Delta is bezig de bediening van de keersluis Oud-Beijerland te automatiseren. Het bouwen en monteren is bijna klaar, op dit moment wordt de nieuwe installatie ingeregeld en afgesteld.

De afgelopen tijd werd de keersluis in Oud-Beijerland geautomatiseerd. Het doel van de aanpassingen is dat de bediening volledig automatisch gaat op basis van de waterstanden in het Spui. Een groot voordeel hiervan is dat medewerkers van het Waterschap straks niet meer bij nacht en ontij naar de sluis hoeven te rijden om deze handmatig te bedienen. 

Pleziervaart

Bij de nieuwe bediening is er maximaal rekening gehouden met veiligheid voor de pleziervaart die door de keersluis vaart. Er zijn naast de standaard vaarwegsignalen, ook matrixborden geplaatst die met tekst aangeven als de keersluis gaat sluiten (of weer opengaat).

Ook zijn er scanners geplaatst die als functie hebben om objecten te detecteren die zich bevinden in de sluiskolk voordat de sluisdeuren gaan sluiten.

Waterveiligheid

Daarnaast zijn er maatregelen ingebouwd voor de waterveiligheid. Als de sluisdeuren aan de ene kant van de sluis in storing vallen, gaan automatisch de sluisdeuren aan de andere kant van de sluis dicht zodat het water toch wordt tegengehouden.

Tegelijkertijd wordt er een alarmmelding verzonden naar het waterschap zodat er met spoed een monteur heen gaat om de storing te verhelpen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren