Twee mooie picknicktafels van Boezem & Co in Oud-Beijerland door een bijdrage vanuit het nieuwe gemeentelijke Initiatievenfonds

0
357
Wethouder Paul Boogaard opende het gebruik van de picknicktafels officieel door er met de gebruikers een drankje te nuttigen. - Foto Welzijn HW

Oud-Beijerland – Deze week zijn ze in gebruik genomen, de twee mooie picknicktafels van Boezem & Co in Oud-Beijerland. De gebruikers van Boezem & Co, een nieuwe multifunctionele accommodatie tussen de kinderboerderij en de speeltuin in, hadden al langer de wens om meer verbinding te leggen tussen binnen en buiten. Om de aanschaf van picknicktafels werkelijkheid te maken was er wel eerst nog een steuntje in de rug nodig. De tafels zijn mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Gemeente Hoeksche Waard door een bijdrage vanuit het nieuwe gemeentelijke Initiatievenfonds. De aanvraag hiervoor kwam tot stand vanuit Welzijn Hoeksche Waard die hoopt hiermee de toegankelijkheid van de nieuwe multifunctionele accommodatie nog leuker en beter te maken.

De tafels zijn duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Het kunststof straatmeubilair is gemaakt uit gerecycled materiaal en heeft een verwachte technische levensduur van minimaal 50 jaar. Het past perfect in het buitenterrein van Boezem & Co.

Er is oorspronkelijk gekozen voor een tweebanks-picknickset en vierbanks-picknickset. Beide zijn zo aangepast dat er tweemaal een driebanks-picknickset is ontstaan. Hierdoor is er een mogelijkheid gecreƫerd voor mensen in een rolstoel om ook aan te schuiven. Boezem & Co heeft daarmee ook extra oog voor de kwetsbare medemens.

Wethouder Paul Boogaard opende het gebruik van de picknicktafels officieel door er met de gebruikers een drankje te nuttigen. Vanaf heden is het ook mogelijk om in Boezem & Co een drankje te kopen en dat dan buiten aan de tafels te drinken. Vanwege het openstellen van de speeltuin in de meivakantie is er al veel aanloop geweest. Het is ook een mooie gelegenheid om binnen in het gebouw even een blik te werpen op de mogelijkheden die er zijn, zoals het huren van ruimtes en het doen van vrijwilligerswerk. In de toekomst hoopt men vanuit Boezem & Co steeds meer activiteiten te ontplooien voor de buurt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.