Puttershoekse Zoë van Gils start atletiek seizoen met een PR

312
Privé foto

Vandaag stond de eerste officiële atletiekwedstrijd voor Zoë van Gils uit Puttershoek op de agenda.

Afgelopen jaar heeft ze ondanks de beperkingen door de Corona crisis hard doorgetraind. Vandaag was de eerste krachtmeting op de 600meter. Erg leuk en spannend aangezien je niet weet hoe je concurrenten er voor staan.
Zoë stond met vertrouwen aan de start. Met haar Looplandgelderland trainer Honoré Hoedt had Zoë haar raceplan gemaakt.
Het startschot viel bij de organiserende club in Barendrecht en weg gingen de 12 atleten.

Tijdens de race kon ze goed het raceplan uitvoeren. De laatste 200meter perste ze er nog een lange eindsprint uit. Dit leverde een prachtig resultaat op. De klok viel stil op 1.37,88 wat een dik persoonlijk record betekende en zelfs een 13 plek op de allertijdenlijst! Het seizoen is pas net begonnen, misschien kan ze nog een paar plekken stijgen dit baanseizoen.
Zoë is te volgen op instagram @zoe_vangils


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.