Tweede digitale informatiebijeenkomst over toewerken naar een aardgasvrije omgeving

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Gemeente HW

Een duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is. En daar moeten we zuinig op zijn. Daarom volgen wij het landelijke Klimaatakkoord en gaan we voor een klimaatneutrale Hoeksche Waard in 2050. Dit betekent dat alles wat wij hier doen geen negatief effect meer heeft voor het klimaat. Om dit te bereiken, werken we vanuit het programmaplan Duurzaamheid aan verschillende trajecten zoals ook de Transitievisie Warmte, die binnen het thema energietransitie van het Programmaplan duurzaamheid valt. Op maandag 5 juli organiseren we hierover een tweede digitale bijeenkomst.

We werken gezamenlijk stap voor stap toe naar een aardgasvrije omgeving

In het landelijk Klimaatakkoord is afgesproken dat iedere gemeenteraad uiterlijk in 2021 een Transitievisie Warmte vaststelt. Hiervoor onderzoeken we eerst per wijk of dorp wat de mogelijkheden zijn als duurzaam alternatief voor aardgas. En in welke wijken we voor 2030 het beste kunnen starten met een wijkaanpak. De uitkomst hiervan komt in de ‘Transitievisie Warmte’. Vervolgens wordt gezamenlijk per wijk en dorp een concrete uitwerking gemaakt in een Wijkuitvoeringsplan. Zo werken we gezamenlijk stap voor stap toe naar een aardgasvrije omgeving.

Op 13 januari vond er al een eerste digitale bijeenkomst plaats over de warmtetransitie. Tijdens deze bijeenkomst gaven we uitleg over het traject en haalden we uitgangspunten op. We gingen ook in gesprek over de aandachtspunten en de zorgen die toen leefden. 

Tweede online bijeenkomst maandagavond 5 juli
Op maandagavond 5 juli organiseren we als gemeente een tweede digitale informatiebijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur over de Transitievisie Warmte in de Hoeksche Waard. Tijdens deze avond delen we de eerste uitkomsten van de modelanalyse voor aardgasalternatieven. De analyse geeft een eerste richting voor de mogelijke duurzame alternatieven voor aardgas in de verschillende wijken en dorpen van de Hoeksche Waard. Ook delen we hoe we deze resultaten vervolgens gaan omzetten naar de praktijk, en wat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties nu al  kunnen doen om zich voor te bereiden op een aardgasvrij gebouw. Het is deze avond mogelijk om vragen te stellen via de chat. Deelnemen kan alleen online.

Meer informatie en aanmelden?

Hoe u zich kunt aanmelden voor de bijeenkomst op 5 juli is te vinden op www.gemeentehw.nl/transitievisiewarmte. Hier vindt u ook meer informatie over de eerder gehouden bijeenkomsten. Na aanmelding ontvangt u een e-mailbevestiging. Op 2 juli ontvangt u per e-mail een deelnamelink waarmee u op de avond zelf kunt deelnemen aan de bijeenkomst.

Samen maken we ruimte voor een duurzame toekomst in de Hoeksche Waard.

De energietransitie is 1 van de 4 thema’s in het programma Duurzaamheid waar de gemeente samen met partners en inwoners aan werkt. De andere thema’s zijn: circulaire economie, biodiversiteit en klimaatadaptatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.