Strijen scoort er flink op los

104

In de eerste bekerwedstrijd tegen zondag 2e klasser Meeuwenplaat wist de Strijense Technische Unie equipe een verdienstelijk 3-3 gelijkspel te bewerkstelligen dankzij een hattrick van Kosta de Wit.  In de tweede ronde stond de wedstrijd tegen 2e klasser Altior uit Langeraar op het programma en na een boeiende wedstrijd trokken de kanaries met 5-4 aan het langste eind. Koploper in de poule is 1e klasser  Xerxes- DZB dat Meeuwenplaat met 10-0 verpulverde en door dit resultaat kan Strijen a.s. zaterdag tegen de ex-profs de volgende bekerronde bereiken.

 
a
In de 16e minuut kwam het door ex-Spartaan Arjan v.d. Laan getrainde Altior op voorsprong, maar de 18-jarige Kay Berghout herstelde in de 24e minuut het evenwicht; op snelheid snelde hij langs zijn tegenstander en liet keeper Jeroen Sassen kansloos. Echter 3 minuten later lag de bal weer in het Strijense doel, toen Tim Heijkoop met een fenominale omhaal keeper Kaz Kromwijk verraste. Maar ook de gelijkmaker in de 35e minuut mocht de prijs der schoonheid in ontvangst nemen; een vanaf de zijlijn opgezette aanval van Romeo da Silva werd via een 1-2 met een listig hakje van Kosta de Wit door de doorgesnelde da Silva in het Altior-doel gewerkt. Wederom Tim Heijkoop profiteerde in de 37e minuut van een misverstand in de Strijense defensie maar het laatste woord voor de theepauze kwam toch op naam van de kanaries; nadat de inzet van Thomas van ’t Hof rakelings naast ging stelde hij in de 44e minuut Kay Berghout in staat de 3-3 aan te tekenen.

Na de rust bracht invaller Sven de Regt Altior weer op een 3-4 voorsprong maar Brian Monster etaleerde zijn traptechniek door in de 81e minuut een  vrije trap in het doel te krullen. De equipe van trainer Geert Meijer toonde nog energie te hebben voor een slotoffensief. Rechtsback Thomas van ’t Hof stoomde in de slotminuut langs 4 tegenstanders en werd binnen de beruchte lijnen onderuit gewerkt waarna de door de goed leidende scheidsrechter Rampersad toegekende strafschop feilloos door Kay Berghout werd benut.

A.s. zaterdag speelt Strijen wederom thuis om 14.30 uur in de laatste poulewedstrijd tegen 1e klasser Xerxes-DZB.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.