Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) & Cybernetwerk ZHE ondertekenen Convenant.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Heijblom Fotografie

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de OHW op 22 september 2021 is het convenant met Cybernetwerk ZHE ondertekend. Dit is de start van een samenwerking waarmee partijen zich gezamenlijk inzetten om de ondernemers, die zijn gevestigd in de Hoeksche Waard, weerbaar te maken tegen cybercriminelen.

Cybercriminaliteit is één van de hardst groeiende vormen van criminaliteit en vaak ontbreekt het bedrijven aan kennis en middelen om zich hiertegen te beschermen. Door het organiseren en aanbieden van (gratis) kennisbijeenkomsten, trainingen en cyberscans wordt de weerbaarheid onder de ondernemers vergroot. Het motto van CybernetwerkZHE is niet voor niets “Slachtoffer zijn van een cyberaanval is duur, maar onze kennis delen is gratis.”

“De OHW heeft een achterban van ruim 600 ondernemers die zijn gevestigd in de Hoeksche Waard. Een groot gedeelte van deze ondernemers is druk met de dagelijkse gang van zaken en is er niet van op de hoogte dat zij potentieel gevaar lopen voor cybercriminelen. Vaak wordt gedacht dat zij niet interessant zijn voor cybercriminelen maar dat is helaas niet het geval”. Aldus Frank den Ouden, Voorzitter Ondernemersvereniging Hoeksche Waard

“De OHW kan als sparringpartner fungeren en duidelijk aangeven waar de behoefte van de ondernemers ligt op het gebied van cybersecurity. De samenwerking met OHW is van cruciaal belang om de 8.000 bedrijven die zijn gevestigd in de Hoeksche Waard te bereiken en cybercriminaliteit een halt toe te roepen. We kijken daarom met veel enthousiasme uit naar de toekomst van deze unieke samenwerking”. Aldus Christian Boertje, Voorzitter Cybernetwerk ZHE.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.