Waardevolle momenten voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Archief

Hoeksche Waard – De jaarlijkse dag van de mantelzorg op 10 november is hét moment om extra aandacht te geven aan de vele mensen die mantelzorger zijn. Naast hun dagelijkse taken zorgen zij voor een ander die hulp nodig heeft. Dat kan in allerlei vormen, zoals in eigen huis, bij een ander thuis of in een andere woonvorm.

MEE Plus bood dit jaar, namens de gemeente Hoeksche Waard, in samenwerking met Zorgwaard, Alerimus en Heemzicht een alternatief programma aan voor alle mantelzorgers in onze regio.

Zo was op  7 november de eerste van vier wandelingen waarbij mantelzorgers en een mantelzorgconsulent aansloten bij een gezond natuurwandeling. Mooi om ongedwongen en al wandelend elkaar te spreken. Voor sommigen was het een aangename ontdekking om te zien wat de eigen regio te bieden heeft aan natuurschoon.

Verder kon men zich aanmelden voor diverse online activiteiten zoals de online interactieve lezing over gezondheid en voeding door orthomoleculair adviseur Beau van Heusden, de online one-woman show door Conny van den Eijnden: Conny denkt met u MEE, online stoelyoga waarbij er aandacht was voor ontspanningsoefeningen.

De online workshop ‘De vele gezichten van mantelzorg’ van dementietolk Tineke van Sleen, vond in een klein gezelschap plaats. Tijdens deze workshop werd onder meer ingegaan op  het beter in contact kunnen komen met mensen met dementie. Er werden ervaringen uitgewisseld en tips en adviezen gegeven. Kortom, een inspirerende en waardevolle workshop.

Daarnaast waren er  3 online bingo’s , waarvan 1 bingo speciaal voor jonge mantelzorgers was. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die zorgen voor – of zich zorgen maken om een naaste die extra zorg nodig heeft door bijv. een ziekte of handicap. Alle drie de bingo’s zijn goed bezocht en waren een groot succes. De winnaars van de bingo’s hebben een mooi prijzenpakket gewonnen!  

Tenslotte gingen op vrijdag 12 november raadsleden namens de gemeente Hoeksche Waard op pad om aan de eerste mantelzorgers de blijk van waardering te overhandigen. Net als voorgaande jaren is het een cheque ter waarde van € 75 ,-. Andere mantelzorgers die de aanvraag hebben ingediend ontvangen de blijk van waardering later in het jaar per post.

We kijken terug op een waardevolle, bijzondere week. Het fysiek bij elkaar komen werd gemist. Geen grote bijeenkomsten dit jaar of een gezellige High Tea, maar kleinere ontmoetingen, persoonlijker en daardoor ook waardevol. Met positieve aandacht voor vitaliteit en gezondheid en tips over wat we er zelf aan kunnen doen.

In deze tijd blijft één ding wel open, ons hart. Wees er voor elkaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren