SSS verliest de topper uit tegen Nieuwerkerk

Na 8 competitiewedstrijden te hebben gespeeld, waarvan 7 in de eerste periode, ging SSS Klaaswaal voor de beslissende strijd om de 1e periode en de koppositie op bezoek in Nieuwerkerk.

Trainer Henk Dirven en assistent Ed van Mourik hadden hun mannen zo goed mogelijk voorbereid op deze kraker. Ze hadden echter nog maar net plaats genomen de de bank of SSS stond in de 2e minuut al met 1-0 achter. Een onoplettendheid in de achterhoede van SSS gaf de spits van Nieuwerkerk de gelegenheid om de bal op zijn schoen te laten vallen en zo de 1-0 te maken. SSS kwam er in de eerste helft moeilijk uit. De spitsen van SSS werden behoorlijk “kort” gezet. En al konden ze bereikt worden, dan kwam SSS nauwelijks tot kansen. Een uitbraak van de linkerspits die een perfecte voorzet op het hoofd van de spits van Nieuwerkerk afleverde, die hem overigens ook prachtig inkopte, zorgde in de 20e minuut voor de 2-0. Toen de scheidsrechter ook nog een penalty aan Nieuwkerk toekende die via Guus in het doel verdween, leek het doek voor SSS al snel gevallen.

Bij een stand van 3-0 zorgde een overtreding van Nieuwerkerk voor een onnodig maar flink opstootje waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan aan afkoelingsperiode van 15 minuten inlassen. Na deze afkoelingsperiode kwam Nieuwerkerk zelfs voor rust nog op 4-0.

Voor SSS werd het zaak om in de 2e helft niet “afgedroogd” te worden. SSS kwam na rust wel beter voor de dag, kwam ook tot kansen en het leverde zelfs de 4-1 op door Dennis den Haan, die een afstandsschot in het doel van Nieuwerkerk zag belanden. Een megakans op de 4-2 werd door Mark de Bie via de keeper nog tot hoekschop verwerkt. Nadat er over en weer nog wat uitbraken plaatsvonden, bleef de stand van 4-1 op het bord staan.

Voor SSS een teleurstellende middag. Het is zaak om deze week deze nederlaag zo snel mogelijk te vergeten en zaterdag tegen Rhoon te laten zien waar SSS wel toe in staat is.