Raadsbesluit over burgerinitiatief ‘Stop plannen Leenheerenpolder’ vertrekpunt voor een beter plan

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

In de besluitvormende raadsvergadering van 15 februari heeft de Gemeenteraad van de Hoekse Waard besloten om niet enkel de door het Burgerinitiatief ‘Stop plannen Leenheerenpolder’ geuite zorgen over de geplande ontwikkelingen in de Leenheerepolder te erkennen, maar ook het college opgeroepen zorg te dragen dat de door het Burgerinitiatief geuite zorgen worden weggenomen.

Daarnaast kan de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen ontwikkelingspartijen pas plaats vinden, nadat de raad in gelegenheid is gesteld hierover zijn wensen en bedenkingen naar voren te brengen. Het burgerinitiatief is verheugd dat, ondanks de onterechte aantijgingen dat zij van Goudswaard een spookdorp zouden willen maken, de gemeenteraad én het college erkend hebben dat de geuite zorgen van 70% van de huishoudens van Goudswaard over de huidige plannen vragen om een andere benadering van de 10 hectare van de Leenheerenpolder. Door de besluitvorming van de gemeenteraad wordt volgens het burgerinitiatief duidelijk dat de gemeente niet op de huidige ingeslagen weg door kan gaan met het project Leenheerenpolder.
Het burgerinitiatief ziet kansen voor Goudswaard om tot een breed gedragen plan te komen voor de ‘vrij invulbaar zijnde’ 10 hectare in de Leenheerenpolder.

Een plan wat past bij de huidige tijd en binnen zowel de gemeentelijke- als provinciale- en landelijke kaders. Hiervoor is dan wel een open dialoog nodig tussen bewoners en gemeente, en tussen bewoners onderling. Het streven is een plan dat recht doet aan het natuur- en cultuurlandschap en overlast voor de bewoners van Goudswaard voorkomt. Het Burgerinitiatief ‘Leenheerenpolder’ zal zich hiervoor blijven inzetten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren