Zinkweg wint tegen Bolnes

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland – Na de uitstekende bekerwedstrijd van Zinkwegse Boys tegen derdeklasser ’s Gravendeel (2-1 winst) van afgelopen dinsdagavond waren de verwachtingen bij het thuispubliek hoog gespannen. Ook omdat het bezoekende Bolnes veel lager geplaatst stond op de ranglijst. Het gevaar van onderschatting lag op de loer, ondanks herhaalde waarschuwingen daartegen door trainer Peter van Dam en zijn assistent Henk Reedijk. Bovendien was vaste waarde Rens Burgwal uitgeschakeld door een blessure, opgelopen bij een partijtje judo met een rol vloerbedekking. (Het was ippon voor het carpet!)

Bolnes kwam sterk uit de startblokken, hetgeen in de 6e minuut resulteerde in de 0-1: een strakke, lage voorzet werd door 3 Zinkweg-verdedigers hopeloos gemist. Aanvaller Raylicho Babel maakte dit cadeautje koeltjes af.

Daarna bleef het spelpeil van een matig niveau. Bolnes liet zich terugzakken en ZWB had te weinig snelheid voorin om echt gevaarlijk te worden. Het duurde tot de 35e minuut voordat er eindelijk iets gebeurde: aanvaller Kevin Brasser liep door op een hopeloze dieptepass en werd tot ieders stomme verbazing onderuit gehaald in de zestien. De uitstekend leidende Jacques Kleinkramer twijfelde niet: penalty. Deze werd benut door Simon van Rheeden. Zo werd de ruststand 1-1.

In de tweede helft ging het niet veel beter. Bolnes kreeg in de 51e minuut terecht een penalty, welke in eerst instantie nog werd gestopt door Stefan van Lierop, maar de rebound was voor Raylicho Babel: 1-2. Op dat moment zeker niet onverdiend. Het spel van Zinkwegse Boys ontbeerde scherpte: telkens kwam men een stapje te laat, telkens werd er foutief gepasst, telkens kwam men onvoldoende ‘in’ de bal. De trainer van de thuisploeg besloot Effraïm Hardlooper in te brengen. Deze wissel bleek een uiterst gelukkige keuze. De snelheid van de ingebrachte Effraïm ontregelde de defensie van Bolnes. Een grote fout; het veroorzaken van een vrije schop, vanwege een terugspeelbal op 5 meter van het doel leidde tot de gelijkmaker. Mike Fiere schoot het door Simon van Rheeden genomen cadeautje feilloos binnen. Dat was in de 88e minuut. Terwijl de teleurgestelde fans van Zinkwegse Boys al op weg waren naar hun troostbiertjes voltrok zich een klein wondertje: invaller Effraïm Hardlooper schoot zijn ploeg in de 93e minuut alsnog naar de winst. Wellicht verdiende Bolnes meer, maar voetbal kan ongenadig zijn.

‘Man of the match’: invaller Effraïm Hardlooper, wiens inbrengen de wedstrijd deed kantelen.

Ook verdienen grensrechters Nick Bestebreur (ZWB) en Dirk Vorster (Bolnes) een groot compliment voor hun foutloze optreden!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren