NBSVV verliest opnieuw van Zinkwegse Boys

Luttele weken na de leuke pot voetbal aan de Zinkwegstonden de bevriende buren NBSVV en Zinkwegse Boys weer tegenover elkaar. Dit keer haalde wedstrijd qua spelbeeld en amusementswaarde bij lange na niet het niveau van de eersteontmoeting. Van de schaarse kansen wist alleen Zinkweg er twee te benutten, waardoor het 0-2 werd.

Er was een feestelijk uitziende opkomst van beide elftallen georganiseerd met jeugdspelertjes. Daardoor ontstond eensoort erehaag bij de entree op het veld, erg leuk! Trainer Mark Smeding van NSBVV had opnieuw een ander centraal duo achterin opgesteld: middenvelder Lucas Kleinjan en linksback Dave Arensman. Door blessures blijft het steeds zoeken naar de beste man op de juiste plek achterin. Het werd de wedstrijd van de scheidsrechter. Het affluiten van een onschuldig duel in de eerste minuut was een voorbode. Binnen een kwartier had NBSVV al drie gele kaarten te pakken, waarvan twee onterecht. De leidsman hoort verder ook in taalgebruik een voorbeeld te zijn

Het spel zelf verdient weinig tekst. Een spaarzaam hoogtepunt was er al vroeg in de wedstrijd. De eerste kans voor Zinkwegse Boys in de tweede minuut was direct raak. Bij een lage strakke voorzet kwam Mees Lebbink bij de eerste paal goed voor zijn man en tikte de bal handig binnen: 0-1. Echte grote kansen voor beide doelen waren niet eens op één hand te tellen. Zinkwegger Simon van Rheeden was met een schot op de paal bij een snel genomen vrije trap nog het dichtst bij. Hij kreeg kort daarop geel na een reactie op een dwaling van de leidsman. Ver in de extra tijd van de eerste helft maakte Rens Burgwal de 0-2 uit een rebound van een onvoldoende gekeerde inzet.

Na rust stroopte NBSVV de mouwen op en drong de gastenlangere tijd achteruit, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 73e minuut was er pas de eerste kans voor ZWB in de tweede helft. Kevin Brasser schoot echter in kansrijke positie naast. Een moegestreden NBSVV liet het laatste kwartier de teugels vieren, maar de kansjes die er nog kwamen waren ook aan Zinkwegse Boys niet besteed deze middag. Na een directe rode kaart voor NBSVV-er Dylan van den Berg (geel was meer dan voldoende) en nog een rijtje gele kaarten, waarvan meerdere in blessuretijd, blies de scheidsrechter in de 100e (!) minuut definitief af. Niet best, deze wedstijd, maar wel gewoon sportief. Geen uitwassen. En toch een stapel gele kaarten. Voor beide ploegen was er wel een kwartet te makenuit de serie ‘onterechte kaarten’.