Geld voor de energietoeslag blijft voor laagste inkomens in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De gelden die eventueel overblijven vanuit de Rijksregeling om de
huishoudens met de laagste inkomens financieel te ondersteunen moeten hoe
dan ook beschikbaar blijven voor maatregelen voor deze groep. Een voorstel van PvdA, D66, Groen Links, Voorwaards en Constructief Hoeksche Waard werd unaniem door de raad gesteund.

Het college deed een voorstel om € 1.6239.000, — beschikbaar te stellen voor
de eenmalige energietoeslag. Deze komen uit de Rijksmiddelen waarbij huishoudens een bijdrage in de energiekosten van € 800,– krijgen. De gemeente moet dit bedrag voorschieten. De verwachting is echter dat de
Rijksmiddelen voor de gemeente Hoeksche Waard € 1.760.520, — zullen bedragen. De overgebleven middelen moeten nu ook worden ingezet om de laagste inkomens te ondersteunen.

“Deze gelden moeten worden ingezet voor de laagste inkomens. We moeten voorkomen dat de middelen terugvloeien naar de begroting” aldus PvdA- fractievoorzitter de Koning. De Koning deed daarbij nogmaals een oproep aan
de wethouder om het bestaan van de eenmalig energietoeslag breed te communiceren. “Schreeuw het van de daken!” Wethouder Steen deed de toezegging om hierover breed en actief te communiceren.

Vanuit de raad werd vervolgens aangegeven dat men snel in gesprek wil gaan
om naast de eenmalige energietoeslag te werken aan gericht tegengaan van de
energiearmoede en het verduurzamen van woningen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren