Een Inclusief samenwerkingsverband: Insectenhotels op school voor de biodiversiteit

0
175
Een leuk en zinvol samenwerkingsverband met Regkr8, Cavent, basisscholen en de Imkersvereniging Hoeksche Waard. - Foto PR

Hoeksche Waard – Alweer twee jaar geleden zocht Regiekr8 uit Oud-Beijerland contact met de Imkersvereniging Hoeksche Waard. Regiekr8 is een maatschappelijk bedrijf op het gebied van sport, bewegen, cultuur en gezondheid met een voorliefde voor de natuur. Tijdens gesprekken is duidelijk geworden dat de twee partijen elkaar goed vinden in elkaars zienswijze met betrekking tot de natuur en maatschappelijke ontwikkelingen. Al snel mondde dit contact uit in een concreet plan. Beide partijen willen het belang van de biodiversiteit in de Hoeksche Waard onder de aandacht brengen en een blijvende positieve bijdrage hieraan leveren.

Kortom prachtige ingrediënten voor een concreet plan, waarbij ook thema’s als educatie, inclusie verbonden zijn aan het thema biodiversiteit. Want, Regiekr8 sponsorde 5 insectenhotels die door de cliënten van de dagbesteding bij Cavent gebouwd zijn. Samen met de Imkersvereniging en Cavent zijn deze insectenhotels op vijf basisscholen geplaatst en is er door de Imkersvereniging een gastles verzorgd over het nut van de honingbij, wilde bijen en overige bestuivingsinsecten. De scholen hebben ook bloemenzaad gekregen van de Imkersvereniging om het voedselaanbod voor deze insecten structureel te verbeteren. 1000m2 tot 2000m2 aan prachtige bloemenzeeën. Het belangrijkste onderdeel van deze gezamenlijke actie is het bereiken van de jeugd op basisscholen met de boodschap dat iedereen meetelt en ook elk insect belangrijk is, kortom een inclusieve maatschappij voor mens en natuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.