SHO oefent tweemaal

6 Min Read
Roy van der Pligt omspeelt de keeper van CWO maar kan de bal niet in het doel werken

SHO oefende in aanloop naar de bekerwedstrijden die in september op het programma staan tweemaal.

Dinsdagavond 23 augustus was het tot dan totaal onbekende rkvv Roosendaal op de Kikkershoek te gast. Het enige bekende gezicht bij de Brabanders was trainer Mark Klippel. Hij speelde samen met zijn broer John van 1995 tot 2002 zes seizoenen bij SHO.
SHO trainer Gilberto de Wildt had voor deze wedstrijd zijn selectie ingekrompen tot 17 spelers.

SHO nam meteen het heft in handen en al na een paar minuten moest de Roosendaalse keeper knap redden op een verraderlijk indraaiend schot van Kevin Angel. Maar het duurde tot bijna een half uur voor dat de openingsgoal viel. Na een prima een/tweetje scoorde Tim de Pender de 1-0. Daarmee was het verzet van de zondag tweedeklasser wel gebroken. Op aangeven van Kevin Angel scoorde Assad el Harti 2-0 en nog voor de pauze werd het 3-0 door Jesse Vermaat

Meteen na de rust werd een voorzet Ingmar van Bruggen door Assad el Harti in de benedenhoek geschoven: 4-0.
Daarna blesseerde doelman Niels Steehouwer zich waardoor Roosendaal iets terug kon doen: 4-1. Na een uur spelen bediende Roy vd Pligt Kevin Angel op maat: 5-1. Vlak voor tijd pikte Rik Schouten ook zijn goaltje mee voor de 6-1 eindstand.
Opstelling SHO:
Ricardo Bakker; Jeroen Eijkelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Ferdinand Römelingh;
Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Rik Schouten; Kevin Angel, Tim de Pender, Dedier Bos.

Wisselsspelers:
Dennis Outermans, Roy vd Pligt, Jesse Vermaat, Assad el Harti, Esra Pieters, Niels Steehouwer.

Zaterdag oefende SHO in Vlaardingen tegen CWO. De fusieclub speelt al vanaf de oprichting in 2008 in de tweede klasse en slaagt er steeds maar niet in om een stap hogerop te zetten. SHO bewaart aan het laatste bezoek aan het Trimpad geen al te beste herinneringen. Op 18 januari 2020 werd er ook geoefend en de gastheren wonnen de wedstrijd met 6-1 al werd de score voor SHO nog wel geopend door de momenteel geblesseerde Gio Breevaart.

Een paar aanpassingen in de Beijerlandse selectie: doelman Ricardo Bakker, Ferdinand Römelingh en Dedier Bos speelden bij SHO 2 en hun vervangers bij ”één” waren Brian de Vaal, Sam Reedijk en Rowdy Rijsdijk. Al in de vijfde minuut werd de score geopend door Ingmar van Bruggen die een hopeloos lijkende hoge bal van Dennis Outermans bepaald niet lekker raakte maar de bal wel fraai in het doel zag eindigen: 0-1.

De middenvelder scoorde in zijn voorgaande acht seizoen slechts tienmaal, eenmaal in de competitie, tweemaal voor de beker en zeven keer vriendschappelijk. Van Bruggen speelde inmiddels 156 officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

In het eerste half uur werd er van weerskanten best aardig gespeeld met ook voor beide teams wat riante mogelijkheden. Na een half uur kwamen er bij SHO de reserves in en daarmee werd het ritme tamelijk verstoord maar de voorsprong werd tot aan de onderbreking vastgehouden.

Na de pauze ook de keeperswissel, De Vaal voor Steehouwer. Het bleef wel gelijk opgaan alleen werd de vaart behoorlijk uit het spel gehaald door talloze buitenspelsituaties bij zowel CWO als bij SHO.
Na een uur kwamen de in de eerste helft gewisselden weer terug en gingen de spelers die een uur in het veld hadden gestaan richting douches. Mede door de opstekende koele bries werd het er voor de zomers geklede aanwezigen niet aangenamer op. Er vielen nog wel drie doelpunten te noteren. Met iets minder dan een kwart wedstrijd te gaan kwam CWO op 1-1. Daarna ontsnapte Rik Schouten aan buitenspel, omspeelde de keeper, raakte de paal maar tikte alsnog binnen: 1-2. Een paar minuten later was Tim de Pender dichtbij succes maar de fraaie omhaal verdween naast het doel. Vijf minuten voor tijd kwam CWO met de verdiende gelijkmaker toch weer langszij: 2-2. De aftrap van CWO – SHO werd verricht door twee kleinzoons van SHO trainer Gilberto de Wildt.

Dinsdag 30-08-2022 SHO 1 – Sparta O18, aanvang circa 20.00 uur.

Zaterdag 03-09-2022 SHO 1 – DBGC 1, districtsbeker. Aanvang 15.00 uur.
Zaterdag begint het serieuzere werk met de eerste speelronde in het districtsbekertoernooi. SHO is ingedeeld in een poule met DBGC en Strijen. In een poule van drie gaat alleen de winnaar door naar de knock out fase van het toernooi.