Zinkwegse Boys wint ook van SC Botlek.

Oud-Beijerland – Na 4 oefenwedstrijden op rij in winst omgezet te hebben, wist Zinkwegse Boys ook zijn laatste oefenwedstrijd thuis tegen SC Botlek met 3-2 te winnen.

Het trainersduo van Dam/Reedijk beschikt over een brede selectie en liet derhalve t.o.v. de laatste oefenwedstrijd tegen Oud Beijerland 6 andere basisspelers vanaf de aftrap opdraven. Het ingeslepen systeem werd echter gehandhaafd en in de eerste helft golfde het spel op en neer waarbij gezegd moet worden dat de iets betere kansen voor Botlek waren. De spitsen hadden echter het vizier niet op scherp of keeper Arne de Jong stond zijn mannetje.

Na een serie wissels aan Zinkwegkant in de rust veranderde het spelbeeld. Het was de zojuist in het veld gekomen snelle spits Matthew Verheul die al vlot hard net naast schoot. Halverwege de 2e helft kwam ZWB op een 1-0 voorsprong door een wonderschoon doelpunt van de van Hekelingen overgekomen Jorn Stolwijk. Uit een corner kreeg hij de bal net buiten de 16 meter aangespeeld en hij stiftte het leder vervolgens over alles en iedereen heen in de verre hoek, 1-0. Ook hierna combineerde Zinkweg vlotjes en het was Marnix de Koning die, op aangeven van aanvoerder Mike Fiere,  met een harde lage schuiver in de hoek voor de 2-0 tekende. Botlek leek aanvankelijk geknakt maar kreeg plotseling door een defensieve blunder aan Zinkwegkant de 2-1 in de schoot geworpen. Hierna volgde het grootste leermoment voor Zinkwegse Boys van deze oefenpot. Na de aftrap mistte ZWB even de concentratie en Botlek pompte, opgeleefd na het zojuist gekregen kadootje, gelijk na balverlies van de Boys door naar het front en tekende binnen een minuut de 2-2 aan. Het was toch Zinkweg wat zijn rug rechtte. Mike Fiere werd in de slotfase naar de grond gewerkt en de toegekende strafschop werd door Matthew Verheul spijkerhard in het dak van het doel gekogeld, eindstand derhalve 3-2.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.