Strijen na verlies uitgeschakeld in bekertoernooi

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

 In Rotterdam leed Strijen een terechte nederlaag. Bij Coal werd er met 2-0 verloren.

Ook tijdens de derde en laatste poulewedstrijd had de zon haar werk gedaan. Op het warme maar prima bespeelbaar veld mocht Strijen aantreden tegen, het op zondag spelende, COAL. De beginfase wist Strijen de bal nog goed rond te laten gaan maar de aanvalsopbouw stagneerde veelvuldig in de eindfase. COAL beperkte zich de eerste helft tot het opvangen van de aanvallen om vervolgens levensgevaarlijk om te schakelen bij het onderscheppen van bal.
Dit leverde diverse kansen op, vooral voor de zeer rappe en behendige buitenspelers, maar hadden ze het vizier niet op scherp. Ook Strijen verschafte zich 3 goede kansen om tot scoren te komen maar de echte scherpte ontbrak. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust in eerste instantie hetzelfde beeld. Strijen dat probeerde de bal snel rond te laten gaan en COAL dat loerde op een snelle omschakeling. Waar ook in de tweede helft de nodige kansjes voor Strijen ontstonden, wist de gastheer zichzelf meer en meer de manifesteren. Met veel snelheid waren ze een constante plaag wat ook voor een flinke hoeveelheid kansen zorgde. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist doordat een voorgeslingerde bal die vanaf rechts binnen werd gewerkt, na een lichte overtreding op Guido vd Berg. Om een paar minuten voor tijd definitief verslagen te worden nadat Thijs Roobol een terugspeelbal verkeerd beoordeelde waardoor de bal in het verder lege doel belandde. Strijen wist ook in de tweede helft een aantal kansen te creëren maar, net als in de eerste helft, stond het vizier niet op scherp. De 2-0 bleek dan ook de eindstand.

Na dit verlies en de regelmatige winst van Rhoon op den Bommel is Strijen uitgeschakeld voor de beker. De poule waarin het goed begon met 4 punten uit 2 wedstrijden werd uiteindelijk afgesloten met een tweede plaats.

Aanstaande zaterdag zal de competitie losbarsten . Strijen neemt het in de 1e speelronde op tegen FC Ijsselmonde en mag dus wederom afreizen naar Rotterdam. Om 14.30 uur trappen beide teams af, op zoek naar de eerste overwinning in de 3e klasse C. Wees welkom om Strijen tijdens de competitie ouverture aan te moedigen naar een overwinning! Tot zaterdag!

COAL – Strijen 2-0 (0-0)

Doelpunten: 1-0, 2-0

Opstelling:

Thijs Roobol, Guido vd Berg, Romik van Driel , Jeroen van Dam (Gerwin Hooghwerff), Dico Cabaut, Colin vd Berg, Wesley Luijendijk (Aaron Peres Maria), Kay Berghout (Brian Monster), Renzo van Dalen( David Stoffels) Kosta de Wit, Thomas Meijer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren