Bezoek op zaterdag 23 september de Open azc dag in ’s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De gemeente Hoeksche Waard vangt al jaren vluchtelingen op zonder problemen - ArchiefFoto Gemeente HW

Zaterdag 23 september is er weer een Open azc dag. Ruim 100 asielzoekerscentra in Nederland zetten tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open. Iedereen die wil weten hoe het is om te wonen en te werken in een asielzoekerscentrum (azc) is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Komt u ook langs op de COA-locatie aan de Kilweg 41 in ’s-Gravendeel?

De Open azc dag valt samen met Nationale Burendag, een dag dat buren samenkomen om elkaar te leren kennen. Tussen 13.00 en 16.00 uur verzorgen bewoners en medewerkers van de opvanglocatie in ’s-Gravendeel rondleidingen en andere activiteiten. Omwonenden en andere bezoekers zijn welkom om even te komen buurten, bewoners te ontmoeten en te ervaren hoe het leven er op een COA-locatie uitziet. Ook gaan medewerkers met bezoekers in gesprek over hun werk. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) organiseert deze dag onder andere in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren