Kinderdagverblijf De Peuterhoeve viert 15 jarig bestaan!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

 Op 1 juni 2024 bestaat kinderdagverblijf De Peuterhoeve 15 jaar.  Dit mooie jubileum vieren wij samen met de kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s op zaterdag 1 juni a.s. van 09.30 – 12.00 uur op onze unieke landelijke locatie aan de Provincialeweg 4 te Mijnsheerenland.

Bij De Peuterhoeve ontdekken kinderen van 0 tot 4 jaar in een kleinschalige, landelijke, huiselijke, veilige en vertrouwde omgeving onbezorgd de wereld.  Door de kleinschaligheid kunnen de pedagogisch medewerkers de individuele ontwikkeling van de kinderen op de voet volgen. Er is dus meer persoonlijke aandacht voor ieder kind en dat is belangrijk want ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. 

De Peuterhoeve plek aan 32 kinderen per dag, verdeeld over 3 stamgroepen De Lammetjes, Geitjes en Kalfjes. Het is belangrijk dat een kind zich veilig en thuis voelt. Een plek waar kinderen op hun gemak zijn en basisvertrouwen ontwikkelen. Daarom heeft onze inrichting een huiselijke sfeer. Een kleinschalige locatie is ook overzichtelijk en voelt voor kinderen en ouders, maar zeker ook voor pedagogisch medewerkers, prettig aan. 

Daarnaast is er veel natuur- en dierbeleving bij De Peuterhoeve! De kinderen van De Peuterhoeve zijn veel buiten, ook als het weer niet meezit. Wij hebben verschillende maten kaplaarzen en buitenspeelpakken. En kinderen maken hier op jonge leeftijd al kennis met dieren. Zo zijn er bij De Peuterhoeve pony’s, alpaca’s, schapen, kippen en cavia’s te vinden. 

Wat in 15 jaar niet veranderd is, is de aandacht voor de kinderen en de kleinschalige, landelijke en huiselijke opvang. De ontwikkeling van de kinderen staat bij ons altijd voorop! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren