Strijen in slotfase onderuit tegen NSVV

0
132

In een spannende, maar kwalitatief matige Hoeksewaardse derby ging Strijen in de 89e en 90e minuut kopje onder, waardoor de Strijense kanaries zelf nog niet helemaal veilig zijn en NSVV de kansen om het 2e klasserschap te behouden weer volledig in eigen hand heeft.

Strijen kende een bliksemstart in Numansdorp: na goed doorzetten van Kevin Theuns stelde hij Aaron Peres Maria in staat de 0-1 voorsprong aan te tekenen. In het vervolg van de eerste helft, waarin het spelpeil naar een bedenkelijk niveau zakte, behield Strijen controle over de wedstrijd en moest NSVV-keeper Melvin Kruythof een prima redding verrichten op een afstandsschot van Kevin Theuns, terwijl aan de andere zijde keeper Sem Kerkhof met een prima reflex een kopbal van Marco Mann onschadelijk maakte. Na de rust nam NSVV het initiatief en moest Sem Kerkhof reddingen verrichten op kopballen van Marco Mann en Erik van Arendonk. In de 67e minuut kwam NSVV fortuinlijk op gelijke hoogte toen een voorzet van Jasper Huisman via het lichaam van Strijen speler Jan Jaspers in het doel belandde. In de 81e minuut leek Strijen op voorsprong te komen toen Sven Post de bal vallend inkopte, maar via het uitgestoken been van Melvin Kruythof verdween de bal naast het doel. Toen iedereen zich met een gelijkspel verzoend had, brak een spectaculaire slotfase aan met een desastreuze afloop voor de Strijense kanaries. In de 89e minuut werkte Strijen verdediger Rolf de Man een hoekschop in eigen doel : 2-1, waarna in de 90e minuut Peter-Jan Cazander een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied langs de muur krulde en Strijen met lege handen huiswaarts kon keren.

In de 2e klasse D blijft het tot de laatste wedstrijddag spannend. A.s. zaterdag kan Strijen thuis tegen het gedegradeerde Rozenburg het 2e klasseschap veilig stellen en moet NSVV nog een huzarenklus klaren tegen het veilige Botlek. Voor degradatie komen tevens nog in aanmerking Pernis, Hellevoetsluis, Wieldrecht, Leonidas en CWO. Brielle heeft door winst tegen Botlek het kampioenschap behaald, terwijl voor de nacompetite voor promotie Spirit, Bolnes en Lombardijen gaan strijden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.