Extra gemeenteraad in Cromstrijen over bestemmingsplan Torensteepolder

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

i_NL.IMRO.0611.BP10131-vo01_0004CROMSTRIJENHet college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cromstrijen besloot dinsdag 16 december 2014 om het bestemmingsplan Torensteepolder opnieuw in procedure te brengen. Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Torensteepolder te herstellen en te actualiseren.

Provinciale verordening
Op 2 juli 2013 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Torensteepolder vast. Tegen dit bestemmingsplan diende een aantal inwoners en de eigenaren van ’t Hooft en van Prooijen beroep in. Het bestemmingsplan werd op 2 juli 2014 door de Raad van State vernietigd.

Reden 1 volgens Raad van State
Vernietiging bestemmingsplan was dat de ontsluitingsweg gelegen was buiten de rode contour.Motivatie voor herstel: Inmiddels is de rode contour vervallen en maakt de rode contour geen onderdeel meer uit van de provinciale verordening. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de verbindingsweg past binnen de herziene provinciale regelgeving.

Reden 2 volgens Raad van State
Deze reden van vernietiging van het plan was dat de gemeenteraad onvoldoende motiveerde waarom we starten met bouwen in de Torensteepolder en niet op de binnenstedelijke locatie van ’t Hooft en van Prooijen.Motivatie voor herstel: Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat het bestemmingsplan ook op dit punt te herstellen is. Wij gaan verder met de uitwerking van de motivatie.

Toekomst
In een extra commissievergadering (start 19.00 uur) en aansluitend een extra raadsvergadering op 13 januari 2015 neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van het bestemmingsplan Torensteepolder. De stukken staan op onze website.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren