FC BINNENMAAS GELIJK TEGEN SSS

5 Min Read

foto Lennart MonsterKlaaswaal – FC Binnenmaas heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen de punten broederlijk gedeeld met streekgenoot SSS. SSS kwam eerst met 2-0 voor, maar FC Binnenmaas slaagde er toch in nog op gelijke hoogte te komen. SSS eindigde het seizoen op een verdienstelijke 6e plaats, FC Binnenmaas moest genoegen nemen met de 11e positie, net boven de gevarenzone.

FC Binnenmaas speelde zonder de geblesseerde doelman Leroy Zuiddam en verder zonder de vorige week uitblinkende Sven Beckers, Lennert Kleijwegt en Ricardo de Rijcke, die ingezet waren in het tegen degradatie vechtende tweede elftal.
Het eerste kansje voor FC Binnenmaas deed zich al voor in de tweede minuut, toen Kevin Kuijer alleen op doelman Minnes van SSS mocht afgaan. De doelman aarzelde en haalde vervolgens Kuijer onderuit. Het publiek dacht al aan een snelle strafschop, maar scheidsrechter De Graaf oordeelde anders.
Het publiek moest wachten tot de 20e minuut op de eerste serieuze kans van SSS. FC Binnenmaas leed onnodig balverlies op het middenveld, waardoor Frank van der Linden in de diepte aangespeeld kon worden. Deze legde in kansrijke positie de bal breed, waar Richard van der Wilt van FC Binnenmaas de bal ten koste van een corner kon wegruimen.
In de 24e minuut opende SSS toch de score. Een indraaiende voorzet vanaf links kon net met het hoofd beroerd worden door Emiel Elvers, waarmee de 1-0 op het scorebord verscheen.
In de 25e minuut leek SSS de score uit te breiden, maar met een reflex wist doelman Martin Remmers van FC Binnenmaas de harde inzet van Dennis de Cauwer te keren.
FC Binnenmaas zette daar in de eerste helft nog maar een echte kans tegenover. John Maijers zette Kevin Weij met een subtiele steekbal vrij voor doelman Minnes. Deze laatste kon de met weinig overtuiging ingeschoten inzet met de voet redden.

In de tweede helft kreeg SSS de wind in de rug en probeerde dit voordeel uit te buiten. In de 56e had dit succes. Via een counter werd Lars in ’t Veld van SSS bereikt en deze zette met een slimme beweging doelman Remmers van FC Binnenmaas op het verkeerde been: 2-0.
In de 58e minuut leek het nog erger te worden voor FC Binnenmaas. Een hoekschop van SSS werd onvoldoende weggewerkt en kwam voor de voeten van Maurice Zuidijk. Zijn keiharde inzet werd echter door Leon van der Stel met de borst van de doellijn gehaald.
FC Binnenmaas wist, dat het uit een ander vaatje moest tappen om nog enig succes te behalen. In de 67e minuut werd daarom Danny Maijers, die in de wedstrijd vorige week scherprechter was met 4 doelpunten, ingebracht. Gelijk ging FC Binnenmaas wat meer naar voren spelen. Al na 4 minuten leek de ingreep succes te hebben. Danny Maijers werd in de diepte aangespeeld en kon alleen op doelman Minnes afgaan. Zijn lob werd met de vingertoppen door Minnes afgezwakt en kon in tweede instantie door Minnes op de doellijn gered worden.
Een minuut later, in de 72 minuut, had FC Binnenmaas wel succes. Kevin Kuijer werd binnen het strafschopgebied onreglementair onderuit geschoffeld. De toegekende strafschop werd door Kuijer zelf onberispelijk ingeschoten: 2-1.
En in de 80e minuut kwam FC Binnenmaas op gelijke hoogte. Een lange bal van Desi Sanderse van FC Binnenmaas bereikte Danny Maijers en deze plaats de bal in de uiterste hoek, waarmee hij de 2-2 eindstand op het scorebord zette.